spanakopita-xoris-fullo-pites-eukoles-spanaki-pita-sintages-eisaimonadikigr

Πανεύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, έτοιμη σε λίγα λεπτά

Αν θέλεις μία εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, τότε φτιάξε αυτή την υπέροχη συνταγή. Η πιο εύκολη πίτα με λίγα υλικά και χρόνο προετοιμασίας.

 

 

Η πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

eukoli-spanakopita-xoris-fullo-pites-spanaki-sintages-eisaimonadikigr

 

Αν σου αρέσουν οι σπιτικές πίτες αλλά βαριέσαι να ανοίγεις φύλλο και δεν του έχεις και ιδιαίτερη αδυναμία, σου έχω τη λύση. Μπορείς άνετα και πολύ πιο εύκολα να φτιάξεις μία πεντανόστιμη πίτα χωρίς φύλλο που γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι σου θα μοσχομυρίζει σπιτική σπανακόπιτα και κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν περιέχει φύλλο.

Και τώρα θα μου πεις, μα γίνεται αυτό; Κι όμως αγαπητή μου φίλη γίνεται και μάλιστα θα με ευγνωμονείς για αυτή την υπέροχη ιδέα. Ίσως γίνει και η αγαπημένη πίτα όλων σε ένα επόμενο οικογενειακό τραπέζι ή σε μία συνάντηση με φίλους. Ένα γρήγορο πιάτο που θα σου λύσει τα χέρια και είναι και γεμάτο βιταμίνες για τα μικρά και μεγάλα παιδιά. Είναι επίσης το κατάλληλο σνάκ για να πάρεις μαζί στη δουλειά σου αλλά και για ένα πλήρες γεύμα. Πάμε μαζί να τη φτιάξουμε και να τη μοιραστείς με όσους αγαπάς.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα στρογγυλό μεσαίο ταψάκι:



  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Μισό κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια τριμμένη φέτα

 

 

 

 

 

 

Προετοιμασία και εκτέλεση για τη πανεύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

spitiki-pita-xoris-fillo-spanakopita-eukoli-pites-eukoles-eisaimonadikigr

 

Αυτή η πίτα είναι σίγουρα από τις πιο εύκολες και φτιάχνεται πανεύκολα όπως κατάλαβες και εσύ. Ώρα να τη φτιάξεις και εσύ και να μην τη χορταίνεις.

Ξεκινάμε με το να βάλουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί λίγο, ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και ρίχνουμε μέσα και το σπανάκι αφού το καθαρίσουμε καλά αν είναι φρέσκο. Ανακατεύουμε μέχρι το σπανάκι να μείνει μισό σε μέγεθος και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε για να νοστιμεύσει. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.

 

 

Στη συνέχεια, χτυπάμε 4 αυγά και προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τη τριμμένη φέτα, το ψιλοκομμένο άνηθο και έπειτα το μείγμα με το σπανάκι που έχει κρυώσει. Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να γίνει μία πηχτή ζύμη.

Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι και απλώνουμε μέσα το μείγμα της πίτας. Βάζουμε από πάνω άλλη λίγη τριμμένη φέτα και ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Η πιο νόστιμη σπανακόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τη πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr