sostos-kommotis-pos-na-ton-epilekseis-epilogi-kommotirio-mallia-style-malli-xtenisma-eisaimonadikigr

Ο σωστός κομμωτής για σένα και πως να τον επιλέξεις

Ποιος είναι ο σωστός κομμωτής για εσένα και πόσο εύκολο είναι να διαλέξεις τον κατάλληλο; Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληροί;

Ο σωστός κομμωτής – Η σωστή επιλογή

epilogi-sostou-kommoti-sostos-kommotis-mallia-style-malli-eisaimonadikigr

 

Το καλύτερο είναι να ακούς από τις φίλες σου και τις γνωστές σου ποιο κομμωτήριο προσφέρει τούτο ή εκείνο και να ξέρεις τι θέλεις και τι πάει με τα μαλλιά σου. Αν προτιμάς την κλασσική γραμμή, σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα να πας σε έναν κομμωτή που ειδικεύεται στα τελευταία trends. Και αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πολύ διαφορετικό, σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις το πείραμα στο κομμωτήριο της γειτονιάς. Επίσης, αν έχεις φυσικό σγουρό και φουντωτό μαλλί, μην περιμένεις πολλά από έναν κομμωτή που ειδικεύεται στα εντυπωσιακά μοντέρνα κουρέματα. Αλλά ξέρεις ποιος είναι ο σωστός κομμωτής για σένα; Πώς μπορείς να τον επιλέξεις και με ποια κριτήρια;

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου. 

 

 

vres-ton-sosto-kommoti-gia-sena-mallia-xtenismata-simvoules-eisaimonadikigr

 

Με έναν καλό κομμωτή πρέπει να κάνεις προηγουμένως ένα μη δεσμευτικό ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να προσφέρεται και δωρεάν. Τότε μπορείς και να εκτιμήσεις τις ικανότητες του κομμωτή. Τη συμφωνία ή διαφωνία του με τις δικές σου επιθυμίες, να δεις από κοντά το περιβάλλον και το styling. Η διακόσμηση και το στυλ του κομμωτηρίου λένε πολλά για το καλό γούστο του κομμωτή. Είναι πολύ σημαντικό να εμφανιστείς στο ραντεβού όπως είσαι συνήθως. Με λουσμένα, καλοχτενισμένα μαλλιά, το συνηθισμένο σου ντύσιμο και το συνηθισμένο σου μέικ-απ. Έτσι μπορεί ο κομμωτής να διαβάσει το προσωπικό σου στυλ.

Στην ιδανική περίπτωση, ο σωστός κομμωτής ακούει πολύ προσεκτικά τι θέλει η πελάτισσα. Πάνω σ’ αυτό αναπτύσσει τις δικές του προτάσεις. Η πελάτισσα, από τη μεριά της, μπορεί να πειστεί από τα επιχειρήματα εφόσον τα βρίσκει βάσιμα. Δυστυχώς, πολλές πελάτισσες δεν εξηγούν με αρκετή σαφήνεια τι θέλουν και ο κομμωτής δεν μπορεί να μαντέψει μόνος του το προσωπικό τους στυλ και τις επιθυμίες τους. Μία απλή συζήτηση με τον επαγγελματία, μπορεί να διευκολύνει και τους δύο.

 

  

Μερικές υποδείξεις που βοηθάνε:

 

* Αν θέλεις ένα τελείως διαφορετικό χτένισμα, πρέπει να το πεις πολύ καθαρά. Ίσως με κάποια αποκόμματα από περιοδικά ή εφημερίδες ή από το ίντερνετ μπορείς να δείξεις τι έχεις στο μυαλό σου. Αλλιώς ο κομμωτής δείχνει στην πελάτισσα φιγουρίνια με κομμώσεις, και ψάχνουν να βρουν από εκεί μαζί ένα χτένισμα που ταιριάζει. Ίσως τελικά να τους έρθουν τελείως καινούριες ιδέες. Επίσης, ο κομμωτής πρέπει να ξέρει πόσο χρόνο θέλεις να διαθέσεις κάθε μέρα για το χτένισμά σου, αν κάνεις σπορ, την καθημερινότητά σου γενικότερα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβει τις προτιμήσεις σου και το στυλ σου αρέσει στα μαλλιά.

* Αν θέλεις μεγάλη αλλαγή στο χτένισμά σου, θα πρέπει να πεις ποιες λεπτομέρειες ακριβώς -κι ας είναι πολύ μικρές -σε ενοχλούν στο παλιό σου χτένισμα.

 

 

dialekse-ton-sosto-kommoti-gia-sena-xtenismata-mallia-simvoules-eisaimonadikigr

 

 

* Μαζί θα πρέπει να συζητήσετε ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσετε με τα μαλλιά. Τι έκανες μέχρι τώρα και αν γίνεται να χρησιμοποιήσεις κατά το δυνατόν φυσικά προϊόντα και βαφές.
Αν κάτι πάει στραβά, μην καταπιείς τον θυμό σου χωρίς να αντιδράσεις. Το καλύτερο είναι, όταν υποχωρήσει κάπως η αρχική σου οργή, να ζητήσεις μια αντικειμενική συζήτηση με τον υπεύθυνο ή την υπεύθυνη του κομμωτηρίου. Μια δίκαιη επανόρθωση θα πρέπει να την κάνουν χωρίς μουρμούρα και χωρίς χρέωση. Συνήθως, το σφάλμα επανορθώνεται ή τουλάχιστο μειώνεται. Αλλιώς, υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να τακτοποιήσεις την διαφωνία με άλλο τρόπο. Αν τα μαλλιά κόπηκαν πολύ κοντά, μπορεί, για παράδειγμα, να σου προσφερθούν δωρεάν οι υπηρεσίες του κομμωτηρίου μέχρι να μακρύνουν πάλι. Φυσικά, η διαμαρτυρία πρέπει να είναι ειλικρινής! Μπορεί να έγινε κάποιο λάθος από τον κομμωτή, αλλά μπορεί και να φταίει η πελάτισσα που δεν είπε ακριβώς τι ήθελε. Αυτού του είδους η παρανόηση δεν είναι καθόλου σπάνια.

 

 

 

Ο σωστός κομμωτής θα δώσει σημασία και προσοχή στις ανάγκες σου. Διάλεξε προσεκτικά τον άνθρωπο που θα περιποιηθεί τα μαλλιά σου μιας και η περιοχή του προσώπου σου αντιπροσωπεύει τη πρώτη εικόνα που θα προσέξει κάποιος πάνω σου. Όσο πιο όμορφα και περιποιημένα είναι, τόσο καλύτερη εντύπωση θα κάνεις. Και μην παραλείψεις να πεις τα παράπονα σου ευγενικά, αν έχεις. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις μία σωστή επιλογή αλλά και θα βοηθήσεις τον κομμωτή.

 

 
Post Author: Eisaimonadikigr