Θέλεις μία αλλιώτικη τυρόπιτα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Αυτή η εύκολη τυρόπιτα με μπέικον, χωρίς φύλλο θα εντυπωσιάσει τα πλήθη.
Μοναδική τυρόπιτα με μπέικον
Είμαι ένας άνθρωπος που αποφεύγω τις παρασκευές με φύλλο, παρόλο που τις λατρεύω. Λόγω του ότι δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεση μου κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάντα ψάχνω εύκολες και γρήγορες συνταγές. Αλλά το να είναι μία συνταγή εύκολη, δεν πάει να πει πως δεν είναι και νόστιμη. Οι καλύτερες συνταγές που έχω φτιάξει, θέλουν ελάχιστα λεπτά να γίνουν.
Ειδικά όσες είναι πιο υγιεινές, τις διαλέγω σχεδόν καθημερινά μιας και αποτελούνται από υλικά που ξέρω ότι δεν θα με πειράξουν. Επίσης, χρειάζονται υλικά που έχουμε σχεδόν όλες στα ντουλάπια μας. Σε περίπτωση όμως, που θελήσω κάτι που να μοιάζει με πίτα, βάζω όλη την έμπνευση μου να δουλέψει και δημιουργώ αριστουργήματα. Οι περισσότερες πίτες που μπορείς να βρεις στο site μας, είναι υγιεινές, εύκολες και κυρίως χωρίς φύλλο.
Αυτή η πίτα που θα μάθεις σήμερα, ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Το μόνο ”μη υγιεινό” που θα δεις μέσα είναι το μπέικον και κανείς δεν θα πιστεύει ότι ανήκει στη κατηγορία των πιο υγιεινών πιτών. Και είμαι σίγουρη ότι μόλις φτιάξεις αυτή την απίστευτη τυρόπιτα με μπέικον, δεν θα ξεκολλάς. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ.
Τι θα χρειαστείς για ένα στρογγυλό, μεσαίο ταψάκι: (γύρω στα 24 εκατοστά)
- 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής ή βρώμης ή κανονικό (εσείς διαλέγετε ποιο σας ταιριάζει)
- 2 αυγά
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Μία πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- 200 γραμμάρια φέτα
- 2 γιαούρτια με λίγα λιπαρά (400 γραμμάρια συνολικά)
- 200-250 γραμμάρια μπέικον
- Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Μία κουταλιά της σούπας μπέικιν-πάουντερ (baking powder)
- Λαδόκολλα για το ψήσιμο
Εκτέλεση και παρασκευή για τη ξεχωριστή τυρόπιτα με μπέικον
Αυτή η υπέροχη πίτα γίνεται πανεύκολα με πολύ απλά βήματα. Για αρχή, θα βάλουμε μέσα σε ένα μπολ τα γιαούρτια, τα αυγά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη ρίγανη, τη γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, τον άνηθο αφού τον ψιλοκόψουμε και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και στη συνέχεια παίρνουμε το μπέικον και το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα και σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας σε τρίμματα. Τη βάζουμε και αυτή μέσα στο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε επιλέξει μέχρι να γίνει μία ζύμη που μπορούμε να απλώσουμε στο ταψί μας. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, ετοιμαζόμαστε για το ψήσιμο.
Σε ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκατοστών περίπου, απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλείφουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσει η πίτα και την απλώνουμε πάνω. Ψήνουμε τη τυρόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν τη κόψουμε για να κοπεί ομοιόμορφα. Αυτή τη μοναδική τυρόπιτα με μπέικον δεν την έχεις ξαναδοκιμάσει σίγουρα.
Extra tips:
- Αν νομίζεις ότι η ζύμη είναι πολύ πηχτή, πρόσθεσε λίγο νεράκι ή γάλα για να την αραιώσεις. Ωστόσο, δεν είναι αναγκαίο να το προσθέσεις αν δεν θέλεις.
- Αν δεν σε ενοχλεί να χρησιμοποιήσεις φύλλο, απλά πάρε τη γέμιση χωρίς το αλεύρι και άπλωσε τη μέσα σε φύλλα. Άλειψε από πάνω με ένα αυγό και ψήσε καλά τη πίτα σου.
- Εκτός από μπέικον, μπορείς να προσθέσεις και άλλο κρέας. Για παράδειγμα χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα, σαλάμι αέρως, λουκάνικο κλπ.
- Και αν δεν σου αρέσει η φέτα, μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο τυρί. Πχ, ροκφόρ, ανθότυρο, μοτσαρέλα, κάποιο κίτρινο τυρί κλπ.
- Για ένα πιο τραγανό και ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα, ρίξε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή τυρί τριμμένο από πάνω από τη πίτα πριν τη ψήσεις.
- Επίσης, μπορείς να προσθέσεις και κάποιο λαχανικό στη πίτα σου για περισσότερη νοστιμιά. Εγώ προτιμώ τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο αλλά και τη τριμμένη ντομάτα.
- Και αν επιθυμείς ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα στη πίτα σου. Ωστόσο, δεν είναι αναγκαίο να τα χρησιμοποιήσεις.
- Αντί για αλεύρι, μπορείς να προσθέσεις σιμιγδάλι ψιλό και θα δεις πόσο νόστιμη θα γίνει η τυρόπιτα σου.
- Και σίγουρα δεν χρειάζεται να προσθέσεις μπέικον αν δεν θέλεις. Μπορείς να την απολαύσεις και σκέτη τη τυρόπιτα, χωρίς κάποιο αλλαντικό ή κρέας.
- Δεν χρειάζεται πολύ αλάτι λόγω της φέτας και του μπέικον. Μπορείς να μην προσθέσεις καθόλου αλάτι αν δεν θέλεις.
- Φτιάξε νηστίσιμη χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο.
- Υπέροχη λαχανόπιτα χωρίς φύλλο που θα τη λατρέψουν όλοι.
- Μοναδική τυρόπιτα με σιμιγδάλι, χωρίς αλεύρι μόνο για σένα.
- Εύκολη πίτα στο τηγάνι με τα υλικά της επιλογής σου.
- Αυτή τη κοτόπιτα χωρίς φύλλο δεν την έχεις ξαναδοκιμάσει σίγουρα.
Μοιράσου αυτή τη ξεχωριστή τυρόπιτα με μπέικον με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!