Γενικά ψάχνω συνταγές που να μην περιέχουν γλουτένη ή λακτόζη. Έτσι μία μέρα έπεσα σε αυτή την εύκολη συνταγή για μπισκοτάκια χωρίς γλουτένη με λίγα υλικά.
Μπισκοτάκια χωρίς γλουτένη
Πάντα μου άρεσε να ψάχνω για πιο υγιεινές συνταγές χωρίς πολλά υλικά. Αποφεύγω τη γλουτένη και τη λακτόζη λόγω δυσανεξίας και βρίσκω άπειρες παραλλαγές από ότι γλυκό ή φαγητό θέλω να φάω.
Αυτή τη φορά ήθελα να δοκιμάσω μπισκοτάκια και βρήκα αυτή την υπέροχη συνταγή χωρίς γλουτένη. Αμέσως έγινε από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές και τη λάτρεψα. Δεν σε φουσκώνουν, δεν έχουν πολλές θερμίδες και κυρίως δεν χρειάζονται πολλά υλικά και κόπο. Για να δούμε τι θα χρειαστείς.
Υλικά για τα μπισκοτάκια χωρίς γλουτένη: (για 20-30 κομμάτια)
- Μισή κούπα κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη
- 150 γραμμάρια φυτικό μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1,5 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
- 100 γραμμάρια λευκό ή ολικής αλεύρι
- Μισή κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση για τα μπισκότα μας
Η διαδικασία για να φτιάξουμε αυτά τα πολύ απλά μπισκοτάκια, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ, όλα τα στερεά υλικά μας και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το στερεό μείγμα μέσα στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κάνουμε τη ζύμη μία μπαλίτσα και τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Τη βάζουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μέσα στο ψυγείο. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά τη βγάζουμε από το ψυγείο.
Για περισσότερες υγιεινές επιλογές δες εδώ
Σε ένα μεγάλο ταψί, απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και φτιάχνουμε ότι σχήμα μπισκοτάκια θέλουμε. Τα απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα αλλά προσέχουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους μιας και θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις γίνουν, τα τοποθετούμε πάνω σε μία μεγάλη πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο για να μην σπάσουν.
Διατηρούνται στο ψυγείο ή σε ένα μεγάλο βάζο για περίπου 4 μέρες.
Extra tips:
- Μία καλή προσθήκη θα ήταν βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για περισσότερο άρωμα.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις νηστίσιμα μπισκοτάκια με λεμόνι.
- Νηστίσιμα σοκολατένια μπισκοτάκια μόνο για σένα.
- Τα πιο χρήσιμα μυστικά για τέλεια αφράτα μπισκότα.
Σου άρεσε η συνταγή μας; Μοιράσου τη με τους φίλους σου!