Δημιούργησε τη πιο νόστιμη συνταγή για γεμιστά κολοκύθια καρμπονάρα στον φούρνο με λαχταριστή χειροποίητη μπεσαμέλ που θα τρελάνει τους πάντες.
Γεμιστά κολοκύθια καρμπονάρα
‘Ως λάτρης της μαγειρικής, ψάχνω συνέχεια νέες συνταγές και φτιάχνω διάφορες παραλλαγές των φαγητών που μου αρέσουν. Έτσι, μία μέρα που δεν ήξερα τι να φτιάξω, μου ήρθε η ιδέα. Είχα στο ψυγείο μου μερικά κολοκύθια και ήθελα να τα δοκιμάσω.
Εμπνεύστηκα τη συγκεκριμένη συνταγή και σου τη παρουσιάζω για να τη δοκιμάσεις και εσύ.
Τι θα χρειαστείς:
- 5-6 κολοκύθια μεγάλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 100 γραμμάρια μανιτάρια
- 200 γραμμάρια μπέικον
- 1 κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κρόκους αυγών
- αλάτι, πιπέρι, λίγο κανέλα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
Διαδικασία
Αρχίζουμε με τα κολοκύθια. Καθάρισε την εξωτερική τους επιφάνεια και κόψε το κοτσάνι τους. Άνοιξε το εσωτερικό τους απαλά με ένα μαχαίρι και βγάλε τη ψίχα από όλα τα κολοκύθια. Άσε τη ψίχα στην άκρη μιας και γίνεται πολύ νόστιμα κολοκυθοκεφτεδάκια. Τοποθέτησε τα κολοκύθια σε καυτό νερό για 10 λεπτά, με σκοπό να μαλακώσουν ελάχιστα. Στράγγιξε τα καλά και άφησε τα στην άκρη.
Στη συνέχεια βάλε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και ψιλόκοψε το κρεμμύδι. Ρίξε το μέσα να τσιγαριστεί για 2 λεπτά και στη συνέχεια κόψε κομματάκια το μπέικον και βάλε το και αυτό μέσα. Μετά από 1 λεπτό, ρίξε και τα μανιτάρια και άσε τα να ψηθούν για λίγο. Τέλος, ρίξε τη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μόλις πήξει αρκετά, πρόσθεσε και το κίτρινο τυρί.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ
Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και πάρε τα κολοκύθια και βάλε τα σε ένα ταψί της επιλογής σου. Γέμισε τα με το μείγμα και συνέχισε με τη μπεσαμέλ.
Για να φτιάξεις τη μπεσαμέλ, βάλε το βούτυρο να λιώσει μέσα σε ένα κατσαρολάκι και έπειτα το αλεύρι και ανακάτευε πολύ γρήγορα. Μετά πρόσθεσε τους κρόκους, τα μπαχαρικά και αφού τα ανακατέψεις με ένα σύρμα, ρίξε μέσα σιγά σιγά το γάλα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Απέσυρε από τη φωτιά και άπλωσε τη πάνω από τα γεμιστά κολοκύθια μας. Ρίξε και κίτρινο τυρί πάνω από τα κολοκύθια μας και ψήσε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η μπεσαμέλ μας και να λιώσει το τυρί.
Extra tips:
- Αν δεν έχεις χρόνο, μπορείς να αγοράσεις την έτοιμη μπεσαμέλ και να τη φτιάξεις πολύ πιο γρήγορα.
- Φυσικά, μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο υλικό επιθυμείς εσύ για να γίνει πιο νόστιμη η συνταγή μας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!