omeleta-me-makaronia-napolitaniki-zimarika-pou-perissepsan-sintages-eisaimonadikigr

Εξωτική συνταγή για Ναπολιτάνικη ομελέτα με μακαρόνια

Φτιάξε και εσύ τη πιο νόστιμη ομελέτα με μακαρόνια και μας έρχεται από τη Νάπολη. Αν σου έχουν μείνει ζυμαρικά, μην τα πετάξεις και αξιοποίησε τα.

Ναπολιτάνικη ομελέτα με μακαρόνια

makaronia-omeleta-fournou-napolitaniki-sintagi-eisaimonadikigr

 

(Ορεκτικό για 8 άτομα ή Γεύμα ή Δείπνο για 4 άτομα)

Αν σας έχουν περισσέψει μακαρόνια από την προηγούμενη μέρα, αλλά δεν επαρκούν για να χορτάσουν την οικογένεια, μην τα πετάξετε. Χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε ομελέτα! Ναι, καλά καταλάβατε! Πρόκειται για ένα φαγητό που συνηθίζεται αρκετά στην Ιταλία, ιδιαίτερα στη Νάπολη, και μπορεί να σερβιριστεί με διάφορους τρόπους –ως μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό ή, σε μικρότερες μερίδες, ως πρώτο πιάτο ή μέρος μιας ποικιλίας –και βολεύει, γιατί η ομελέτα είναι καλύτερη χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, παρά όταν έχει μόλις ψηθεί. Με τη συνοδεία μιας σαλάτας, μπορεί να γίνει πλήρες γεύμα.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για την ομελέτα με μακαρόνια:



  • 200 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 8 αβγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 χοντρή φέτα βρασμένο ζαμπόν σε κύβους
  • 60 γραμμάρια μαλακό τυρί, όπως μοτσαρέλα, σε κύβους
  • Φρεσκοκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα σάλτσα ντομάτα

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση

omeleta-fournou-me-makaronia-zimarika-spaggeti-sintages-eisaimonadikigr

 

Για αρχή, προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, για 9 λεπτά. Σουρώστε τα καλά, βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε τα με 2 κουταλιές βούτυρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ζυμαρικά που σας έχουν περισσέψει και να μην βράζετε άλλα.

Χτυπήστε τα αβγά μαζί με το λάδι, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το ζαμπόν και το μαλακό τυρί. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και προσθέστε το μείγμα του αβγού. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοψήστε μέχρι να δέσει η ομελέτα, προσέχοντας να μην καεί ή παραψηθεί το κάτω μέρος. Πρέπει να σηκώνετε τις άκρες με μια σπάτουλα πού και πού, για να τρέξει από κάτω το ωμό αβγό.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Όταν έχει σχεδόν ψηθεί, βάλτε την ομελέτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος της επιλογής σας. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά πάνω από την ομελέτα και πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Ψήστε την ομελέτα στο φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Τη σερβίρετε ζεστή με τη σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά). Αν θέλετε μην χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα ντομάτας και απλά σερβίρετε με κίτρινο τυρί που λιώνει. Η Ναπολιτάνικη ομελέτα με μακαρόνια είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

 

 

 

EXTRA TIPS:

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr