mpourekakia-melitzanas-gemista-me-feta-turi-kanapedakia-pane-melitzana-sintages-eisaimonadikigr

Μπουρεκάκια μελιτζάνας με φέτα , παναρισμένα στο τηγάνι

Αυτά τα μπουρεκάκια μελιτζάνας ήρθαν να σου λύσουν τα χέρια. Ένα γρήγορο ορεκτικό και σνακ για όλες τις περιστάσεις και ώρες.

Παναρισμένα μπουρεκάκια μελιτζάνας με φέτα

tiganita-mpourekakia-melitzanas-kanapedakia-melitzanes-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτή τη περίοδο γίνονται πολλές γιορτές και πολλά οικογενειακά τραπέζια ή πάρτυ. Είναι μία περίοδος γεμάτη αγάπη, χαρούμενες φωνές, πολύ φαγητό και σίγουρα τραγούδι. Μιας και τα ορεκτικά πάνε και έρχονται και είναι από τα πιο σημαντικά πιάτα ενός τραπεζιού, μου αρέσει να βρίσκω καινούριες συνταγές για να τα εμπλουτίζω.

Συχνά ψάχνω στο παλιό τετράδιο της μητέρας ή της γιαγιάς μου αλλά μου αρέσουν και οι πιο πρωτοποριακές ιδέες. Μία από αυτές, λοιπόν, είναι και τα συγκεκριμένα μπουρεκάκια μελιτζάνας που βρήκα πεντανόστιμα και πανέξυπνα για ένα εύκολο ορεκτικό.  Αμέσως τα δοκίμασα και έβαλα και τη δικιά μου πινελιά στη νοστιμιά τους και η συνταγή απογειώθηκε. Έγιναν τα πιο νόστιμα μπουρεκάκια που ονομάζονται και καναπεδάκια σε άλλες περιπτώσεις. Είμαι σίγουρη ότι αν τα φτιάξεις μία φορά, θα γίνουν η αγαπημένη σου προσθήκη για τα φιλικά ή οικογενειακά σου τραπέζια και θα τα λατρέψουν όλοι. Πάμε να ξεκινήσουμε με τη συνταγή μας και να δούμε τι θα χρειαστούμε και πως θα τη φτιάξεις πανεύκολα.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 10-15 κομμάτια:



  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό φέτα της επιλογής σου ή κάποιο άλλο τυρί που σου αρέσει
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2-3 αυγά
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200-250 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • Προαιρετικά: Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τα πιο νόστιμα μπουρεκάκια μελιτζάνας

kanapedakia-rolakia-mpourekakia-melitzanas-eggplant-fried-gemista-me-feta-sintages-eisaimonadikigr

 

Τα πιο εύκολα μπουρεκάκια που μπορείς να καταλάβεις ήδη πόσο γρήγορα γίνονται με λίγες απλές κινήσεις.

Για αρχή, καθάρισε και κόψε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και βάλε τις σε ένα μεγάλο μπολ με νερό να τις σκεπάζει και λίγο αλάτι. Άφησε τις εκεί μέσα να ξεπικρίσουν για 10-15 λεπτά και άλλαξε το νερό 2-3 φορές παραπάνω. Στέγνωσε τις καλά με λίγο χαρτί κουζίνας και έπειτα βάλε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε τις για 10 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν. Μπορείς, αντί να τις βάλεις στον φούρνο να τις τηγανίσεις για 1-2 λεπτά.

Μόλις ψηθούν βάλε τις στην άκρη να κρυώσουν λίγο πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια, κόψε τη φέτα σε λωρίδες ή κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούμε να τυλίξουμε τη μελιτζάνα γύρω τους. Έπειτα, χτύπησε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ και πρόσθεσε λίγο αλάτι και πιπέρι για νοστιμιά. Άπλωσε το αλεύρι σε ένα πιάτο και τη τριμμένη φρυγανιά σε ένα άλλο. Σε αυτά θα πανάρουμε τις μελιτζάνες μας.

 

 

Και τώρα θα ξεκινήσουμε με τη ”κατασκευή” της συνταγής μας. Παίρνουμε μία φέτα μελιτζάνα και τυλίγουμε μέσα ένα κομμάτι φέτα, τη περνάμε από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα μπουρέκια μας σε άφθονο καυτό ηλιέλαιο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Μπορούμε να τους ρίξουμε και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί πριν τα ψήσουμε, ή όπως είναι ζεστά πριν τα καταναλώσουμε. Ωστόσο, δεν είναι αναγκαίο αυτό το το βήμα. Αλλά αν θέλουμε να κολλήσει καλά το τυρί το βάζουμε αφού το περάσουμε από το αυγό και τέλος η φρυγανιά.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και απολαμβάνουμε. Ήρθε η ώρα να φτιάξεις και εσύ τα πιο υπέροχα μπουρεκάκια μελιτζάνας γεμιστά με φέτα για να καταπλήξεις τους πάντες.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τα πιο νόστιμα μπουρεκάκια μελιτζάνας με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr