Αυτά τα μπισκότα με φυστικοβούτυρο δεν περιέχουν ούτε αλεύρι αλλά ούτε και γάλα. Είναι μία μοναδική συνταγή του 1984 που θα σας εκπλήξει.
Vintage μπισκότα με φυστικοβούτυρο με μόνο 3 υλικά
Μα καλά, θα μου πεις και θα έχεις και δίκιο, μπισκότα χωρίς αλεύρι και γάλα και μόνο 3 υλικά, γίνεται; Τι συνταγή είναι αυτή; Θα βγει πετυχημένη;
Κι όμως αγαπητή μου φίλη, θα σου απαντήσω ότι αυτή η συνταγή εκτός του ότι είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη, μας έρχεται και από το 1984. Ναι καλά διάβασες, 1984.
Καθώς χάζευα σε μία από τις γνωστές εφαρμογές, έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο που έδειχνε πως να φτιάξεις τη συνταγή. Για αρχή δεν πίστεψα ότι μόνο με αυτά τα 3 υλικά, μπορείς να φτιάξεις μπισκότα, αλλά είπα να δοκιμάσω τη τύχη μου. Και βέβαια η τύχη μου χαμογέλασε και τα συγκεκριμένα μπισκότα εκτός από πολύ μαλακά, είναι και πολύ αφράτα. Είναι επίσης, το ιδανικό γλυκό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και στη γλουτένη. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις και τα δικά σου υλικά και να φτιάξεις τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια για μικρούς και μεγάλους. Για πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα τα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.
Υλικά που θα χρειαστείς για 10-12 μπισκότα:
- Μία κούπα φυστικοβούτυρο
- Μισή κούπα ζάχαρη
- 1 αυγό
- Λαδόκολλα για το ψήσιμο
Διαδικασία για τα πιο νόστιμα μπισκότα με φυστικοβούτυρο
Όπως κατάλαβες, ο τρόπος για να φτιάξεις αυτά τα μπισκότα είναι πανεύκολος και πολύ γρήγορος. Για αρχή, θα βάλεις σε ένα μπολ το φυστικοβούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το αυγό και ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε και να το κάνουμε μπαλάκια.
Φτιάχνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους. Τα πατάμε απαλά με ένα πιρούνι το καθένα και τα βάζουμε να τα ψήσουμε. Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε. Τα πιο εύκολα και γρήγορα μπισκότα γεμιστά με φυστικοβούτυρο είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
- Διατήρησε τα σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα βάζο για 3-4 μέρες. Μετά τις 4 μέρες μπορεί να μην είναι τόσο μαλακά και αφράτα αλλά τρώγονται και πάλι.
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι ζάχαρη θέλεις για τη συνταγή. Η καστανή ζάχαρη είναι η ιδανική μιας και τα κάνει πιο ζουμερά και μαλακά. Ωστόσο, μπορείς να βάλεις και κρυσταλλική ζάχαρη άχνη.
- Αν θέλεις πιο ”γεμάτα” τα μπισκότα μας, πρόσθεσε μέσα ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, αποξηραμένα φρούτα αλλά και κάποια μαρμελάδα της επιλογής σου.
- Και αν θέλεις ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, πρόσθεσε μέσα στο μείγμα κακάο σε σκόνη ή ρίξε από πάνω τους κακάο μόλις είναι έτοιμα. Μπορείς να τα στολίσεις και με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη καρύδα.
- Επίσης, μπορείς να τα βουτήξεις σε λιωμένη σοκολάτα ή μαρμελάδα της επιλογής σου και να τα αφήσεις να παγώσουν λίγο. Θα έχεις λαχταριστά μπισκοτάκια που δεν θα μπορείς να τους αντισταθείς.
- Φρόντισε να τα ψήσεις μόνο 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να μην ανοίξουν αλλά και για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Είναι τα κατάλληλα μπισκότα για να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά, στο σχολείο, στη σχολή αλλά και για να τα δώσεις ως δώρο ή να τα φτιάξεις για να έχεις πάντα ένα εύκολο γλυκό στη κατοχή σου. Επίσης, ταιριάζουν απίστευτα με γάλα το πρωί αλλά και το βράδυ.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις αλμυρά μπισκοτάκια με κεφαλοτύρι.
- Φτιάξε παιδικά μπισκοτάκια για παιδιά χωρίς ζάχαρη.
- Εύκολα μπισκότα με μαρμελάδα για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου για να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.
- Σοκολατένια μπισκότα με γεύση καφέ για ένα ξεχωριστό μπισκότο.
Μοιράσου τα πιο εύκολα μπισκότα με φυστικοβούτυρο με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!