Αυτά τα κεφτεδάκια με ούζο δεν τα έχεις δοκιμάσει σίγουρα. Ο συνδυασμός ούζου και τυριού τα απογειώνει και δεν θα χορταίνεις τη νοστιμιά τους.
Κεφτεδάκια με ούζο και φέτα
Θυμάμαι σαν τώρα που έπλαθα κεφτεδάκια και τότε θυμήθηκα τη συμβουλή μιας γνωστής μου. Μου είχε πει ότι παλιά πρόσθεταν στα κεφτεδάκια ούζο και γινόντουσαν απίστευτα και μυρωδάτα. Στην αρχή μου φάνηκε περίεργη αυτή η προσθήκη, αλλά λέω γιατί όχι; Ας το δοκιμάσω, εξάλλου η μαγειρική είναι τέχνη και φαντασία.
Έτσι και έκανα και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από λαχταριστό. Η ξεχωριστή γεύση του ούζου τα απογείωσε και σκέφτηκα ότι τα συγκεκριμένα κεφτεδάκια θα ήταν υπέροχα με φέτα. Πρόσθεσα και ένα κομματάκι φέτα σε κάθε κεφτεδάκι και ακόμα μυρίζω τα φρεσκοψημένα και ζουμερά κεφτεδάκια που έφτιαξα. Για αυτόν τον λόγο, θέλω να μοιραστώ αυτή την υπέροχη συνταγή μαζί σου.
Τι θα χρειαστείς για περίπου 30 κεφτεδάκια:
- 1 κιλό ανάμεικτο κιμά (μισό κιλό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό)
- Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Λίγο δεντρολίβανο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 3 κουταλιές της σούπας ούζο
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Φέτα σε κύβους για να γεμίσουμε τα κεφτεδάκια
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Προετοιμασία και εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με ούζο
Το μυστικό για ένα αφράτο και νόστιμο κεφτεδάκι, είναι να προσθέτεις πρώτα τα μπαχαρικά για να πάρει γεύση ο κιμάς και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο και πλάθουμε να πάνε τα μπαχαρικά παντού. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη ή τα πολτοποιούμε και τα προσθέτουμε στη ζύμη μας και πλάθουμε πάλι. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το ούζο με την ίδια διαδικασία. Τέλος, προσθέτουμε λίγο λίγο τη φρυγανιά μέχρι να πάρει μία σύσταση η ζύμη μας που δεν θα κολλάει στα χέρια και θα μπορούμε να τη πλάσουμε σε κεφτεδάκια. Μπορεί να μην χρειαστείς και όλη τη φρυγανιά.
Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 10-15 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά το λάδι. Όσο περισσότερο την αφήσεις στο ψυγείο, τόσο πιο πολύ αφράτη θα γίνει και θα ενσωματωθούν καλά τα υλικά μέσα.
Γεμίζουμε ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι που έχουμε επιλέξει και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε αλεύρι για να περάσουμε από εκεί τα κεφτεδάκια πριν τα τηγανίσουμε. Σε ένα άλλο πιάτο έχουμε τη φέτα έτοιμη σε κομματάκια ή κύβους για να γεμίσουμε τα κεφτεδάκια.
Πλάθουμε μπαλάκια από τον κιμά μας, πατικώνουμε λίγο τη μέση και βάζουμε μέσα λίγη φέτα. Κλείνουμε καλά τον κεφτέ μας και τον περνάμε από το αλεύρι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι. Τα κεφτεδάκια με ούζο είναι έτοιμα να τα απολαύσεις μόλις πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Extra tips:
- Αντί για τυρί φέτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο άλλο τυρί σου αρέσει.
- Επίσης, μπορείς να βάλεις ότι είδος κιμά θέλεις, εκτός από αυτά που σου προτείνω.
- Μπορείς να συνοδεύσεις αυτά τα υπέροχα κεφτεδάκια με ούζο, με πατάτες τηγανιτές, πατάτες φούρνου, πουρέ πατάτας, κάποια σαλάτα, μακαρόνια αλλά και ρύζι.
- Για μία πιο υγιεινή εκδοχή, ψήσε τα κεφτεδάκια στον φούρνο ή στη σχάρα.
- Αν δεν θέλεις, έχεις την επιλογή να μην προσθέσεις κάποιο υλικό αν δεν σου αρέσει. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο.
- Δες εδώ πως να φτιάξεις πεντανόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου.
- Ρυζοκεφτέδες με δυόσμο για ένα μοναδικό πιάτο.
- Κεφτεδάκια καρότου για όλους.
- Κεφτεδάκια με φακή για ένα ξεχωριστό πιάτο.
- Υπέροχοι καλοκαιρινοί ντοματοκεφτέδες γεμάτοι μυρωδιές.
- Εύκολοι, νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες για όλη την οικογένεια.
Μοιράσου αυτά τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια με ούζο και φέτα με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!