Το πιο νόστιμο cheesecake σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Εύκολο, γρήγορο και πολύ ελαφρύ, ιδανικό για γιορτές αλλά και για τη παρέα σου.
Εύκολο cheesecake σοκολάτας
Ήθελα για τα Χριστούγεννα να φτιάξω κάτι διαφορετικό αλλά και πολύ νόστιμο. Πάντα είχα μία αδυναμία στο cheesecake και έτσι σκέφτηκα να φτιάξω μία παραλλαγή του που πίστευα ότι θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δεν έπεσα έξω και φτιάχνοντας αυτό το γλυκάκι, θυμήθηκα πως είναι να απολαμβάνεις ένα διαφορετικό cheesecake.
Με λίγα υλικά, πολύ σοκολάτα και μία γεύση που θα σε συναρπάσει και θα τη λατρέψεις. Το cheesecake σοκολάτας που θα θέλεις να το φτιάχνεις συνέχεια σε όλες τις περιπτώσεις.
Υλικά για τη βάση του cheesecake σοκολάτας :
- 1,5 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου ή Digestive
- Ένα πακέτο βούτυρο μαλακό
Για τη κρέμα:
- 2 κρέμες γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- Ένα κουτί τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 2 βανίλιες
- Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- Μία κουταλιά της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
- 2 σοκολάτες μαύρες ή γάλακτος
- Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή κακάο για από πάνω
Διαδικασία
Δεν θα χρειαστείς πολλές ώρες για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο cheesecake. Θα ξεκινήσουμε με τη βάση που θα χρειαστούμε. Σπάσε τα μπισκότα που θα διαλέξεις, στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Φρόντισε να έχεις λιώσει ήδη το βούτυρο για να μην είναι ζεστό όταν θα το χρησιμοποιήσουμε.
Ρίξε σε ένα στρογγυλό βαθύ ταψάκι τα σπασμένα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και ανακάτεψε τα όλα μαζί καλά μέχρι να πάει παντού το βούτυρο. Άπλωσε το παντού και πατίκωσε το καλά σε όλα τα σημεία με το χέρι σου ή με ένα κουτάλι. Άφησε το στο ψυγείο για να παγώσει καλά μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κρέμες γάλακτος και ανακάτεψε τις με το μίξερ μέχρι να αρχίσουν να πήζουν λίγο. Μόλις πήξει λίγο το μείγμα, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και χτύπα ξανά το μείγμα για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί. Στη συνέχεια, ρίξε μέσα το τυρί κρέμα, τις βανίλιες, το κακάο και ανακάτεψε τα όλα μαζί για λίγο. Τέλος, ρίξε το μέλι και το κονιάκ και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα, ώστε να μην χάσει τη φόρμα του το μείγμα. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι κυκλικές και απαλές για να μην ‘πέσει’ το μείγμα.
Για περισσότερα εύκολα γλυκάκια δες εδώ
Σε ένα άλλο μπολάκι σπάσε τις σοκολάτες και πρόσθεσε το βούτυρο. Άσε τα να λιώσουν μαζί για λίγο μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι και μόλις λιώσουν, ανακάτεψε τα και άφησε το μείγμα για λίγο στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ρίξε το μέσα στο μείγμα με τη σαντιγί και ανακάτεψε απαλά μέχρι να γίνουν ένα.
Βγάλε τη βάση από το ψυγείο και άπλωσε από πάνω τη γέμιση. Στόλισε με τρούφα σοκολάτας ή τρίμμα σοκολάτας ή κακάο σε σκόνη και άφησε το στο ψυγείο να παγώσει καλά για 3-4 ώρες.
Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Extra tips:
- Αν θέλεις, μπορείς να στολίσεις το γλυκό μας και με φρέσκα φρούτα ή αποξηραμένα, σαντιγί όπως και με ξηρούς καρπούς ή απλά ζάχαρη άχνη.
- Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει η σοκολάτα, μπορείς να μην τη προσθέσεις. Το γλυκό μας θα είναι το ίδιο νόστιμο.
- Μία ωραία προσθήκη θα ήταν ξηροί καρποί μέσα στο μείγμα για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις vegan cheesecake με άρωμα βανίλιας και lime.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!