methismena-manitaria-me-krasi-sto-tigani-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Μεθυσμένα μανιτάρια στο τηγάνι σβησμένα με κρασί

Μία μοναδική συνταγή για μανιτάρια που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει σίγουρα. Αυτά τα μεθυσμένα μανιτάρια θα εντυπωσιάσουν τους αγαπημένους σου.

 

Μεθυσμένα μανιτάρια με κόκκινο κρασί

manitaria-me-krasi-methismena-eukoles-sintages-manitarion-eisaimonadikigr

 

Αν θέλεις ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τα πλήθη αλλά κανείς δεν θα καταλάβει το πόσο εύκολα γίνεται, τότε αυτά τα μανιτάρια είναι αυτό που ψάχνεις. Σε λίγες μέρες θα κάνω ένα τραπέζι στους αγαπημένους μου φίλους και ήθελα να έχω πιάτα εύκολα μεν, εντυπωσιακά δε. Έτσι άρχισα να ψάχνω κάποιο πιάτο με βασικό συστατικό τα μανιτάρια μιας και είναι το αγαπημένο μου υλικό.

Μετά από λίγο έπεσα πάνω σε μία παρόμοια συνταγή με αυτή που θα σου δείξω, αλλά έκανα τις δικές μου παραλλαγές. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα και το σέρβιρα ως πρώτο πιάτο. Είναι επίσης, ένα υπέροχο ορεκτικό που γίνεται πανεύκολα και χωρίς πίεση. Μπορείς να κάνεις και εσύ τις δικές σου αλλαγές και να δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα μεθυσμένα μανιτάρια. Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστείς και πως θα τα φτιάξεις.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:

 



  • 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα της επιλογής σου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Μία κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό ή κόκκινο κρασί
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λίγο ξερό θυμάρι

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τα μεθυσμένα μανιτάρια

manitaria-svismena-me-krasi-methismena-sintages-eukoles-mageirikis-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα υπέροχα μανιτάρια γίνονται πανεύκολα και σίγουρα πολύ γρήγορα. Η διαδικασία τους δεν διαρκεί παραπάνω από 10 λεπτά και σύντομα θα έχεις στο τραπέζι σου ένα μοναδικό πιάτο.

Για αρχή θα πλύνουμε καλά τα μανιτάρια μας και θα τα στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας. Ύστερα τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις κάψει, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ρίχνουμε μέσα να τσιγαριστούν για 1-2 λεπτά. Σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και τη ζάχαρη.

 

 

Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους και όταν δούμε ότι δεν έχει άλλο ζουμί, προσθέτουμε το ξύδι και σβήνουμε με το κρασί που έχουμε διαλέξει. Το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως και έπειτα προσθέτουμε 1,5 ποτήρι ζεστό νερό και τον κύβο λαχανικών. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Υπολόγισε γύρω στα 5-7 λεπτά ανάλογα τη κουζίνα μας.

Μόλις τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, τα σερβίρουμε σε πιατέλα ή πιάτο της επιλογής μας και ρίχνουμε από πάνω λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λίγο ξερό θυμάρι. Τα πιο υπέροχα μανιτάρια σε περιμένουν να τα μοιραστείς με όσους αγαπάς ή απλά να τα απολαύσεις μόνη σου.

 

 

 

 

 

Extra tips:

  • Σέρβιρε με λευκό ή κόκκινο κρασί το πιάτο σου. Ή απλά μπορείς να τα απολαύσεις χωρίς κάποιο αλκοόλ.
  • Για ένα πιο νόστιμο αποτέλεσμα πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος ή κάποια σάλτσα μέσα στα μανιτάρια σου.
  • Αλλά αν θέλεις να έχεις ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα χωρίς πολλές θερμίδες, πρόσθεσε κάποιο τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά ή ακόμα και γιαούρτι. Μία κουταλιά της σούπας λίγο πριν κλείσεις το φαγητό σου και το πιάτο θα απογειωθεί σε γεύση και εμφάνιση.
  • Μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά εκτός από μανιτάρια. Για παράδειγμα, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριές Φλωρίνης και πράσινες, ντοματίνια, κουκουνάρι, καλαμπόκι, καρότο και λάχανο τριμμένο, κολοκύθα, κολοκυθάκι κλπ.
  • Και αν θέλεις πιο ελαφριά τα μανιτάρια σου, δεν χρειάζεται να προσθέσεις τον κύβο λαχανικών. Απλά ρίξε το νεράκι και άφησε το να βράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.

  • Επίσης, μπορείς να προσθέσεις περισσότερα μπαχαρικά από αυτά που σου προτείνω. Κάποια που ταιριάζουν στη συνταγή είναι η πάπρικα, ο κουρκουμάς, το σκόρδο σε σκόνη, η ρίγανη αλλά και το μπούκοβο αν σου αρέσουν τα καυτερά.
  • Λίγο λεμόνι ταιριάζει με όλες τις συνταγές και ειδικά με όσες περιέχουν λαχανικά. Ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι στο πιάτο σου μόλις είναι έτοιμο.
  • Αντί για κρασί, μπορείς να σβήσεις το φαγητό με κονιάκ, ούζο κλπ. Μέχρι ακόμα και με κάποια μπύρα. Εσύ θα διαλέξεις ποιο θέλεις. Ωστόσο, μπορείς να μην προσθέσεις και καθόλου αλκοόλ αν δεν σου αρέσει.
  • Αυτό το πιάτο γίνεται και πολύ ωραία σάλτσα που μπορείς να συνοδεύσεις με μακαρόνια, ρύζι, φρυγανισμένο ψωμί αλλά και με κάποιο κρέας κλπ.
  • Φτιάξε το πιο εύκολο σκορδόψωμο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
  • Αυτό το πιάτο είναι ο ιδανικός μεζές. Δες εδώ διάφορους μεζέδες για να συνοδεύσεις με ουζάκι.
  • Το πιο νόστιμο χοιρινό στο πήλινο με μανιτάρια, πιπεριές και κεφαλογραβιέρα.
  • Απλή συνταγή για μανιτάρια με σκόρδο στο τηγάνι.
  • Μανιτάρια στον φούρνο γεμιστά με μπέικον και διάφορα τυριά.

 

 

 

Μοιράσου τα πιο νόστιμα μεθυσμένα μανιτάρια με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr