makaronada-sto-tigani-zimarika-makaronia-saltsa-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Μακαρονάδα στο τηγάνι με μόνο ένα μαγειρικό σκεύος

Ένα μοναδικό πιάτο που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα. Αυτή η μακαρονάδα στο τηγάνι θα σου λύσει τα χέρια και θα αγαπήσεις την ευκολία της.

 

Μία εύκολη μακαρονάδα στο τηγάνι

makaronia-tiganiou-makaronada-eukoli-tigani-sintages-zimarika-eisaimonadikigr

 

Πάντα μου άρεσαν οι μακαρονάδες με οποιοδήποτε τρόπο και αν γίνονται. Με διάφορες σάλτσες, στον φούρνο, ξεχωριστά, με διάφορα μπαχαρικά, κρέας κλπ. Αλλά μία από τις πιο αγαπημένες μου παραλλαγές είναι η συγκεκριμένη μακαρονάδα που γίνεται στο τηγάνι και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κανένα άλλο σκεύος.

Μέσα στο τηγάνι θα βάλεις όλα τα υλικά που χρειάζεσαι και δεν θα πλένεις άλλα σκεύη. Και πίστεψε είναι από τα πιο εύκολα πιάτα που έχεις φτιάξει ποτέ. Μέσα σε ούτε 15 λεπτά θα έχεις στα χέρια σου ένα λαχταριστό πιάτο που θα ζηλεύουν όλοι. Είναι το κατάλληλο πιάτο για όσους μένουν μόνοι τους αλλά και για όσα άτομα θέλουν κάτι γρήγορο και εύκολο. Και το πιο τέλειο; Μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις ανάλογα τα γούστα σου. Αλλά η συγκεκριμένη μακαρονάδα έχει μέσα ότι υλικά μου αρέσουν και θα είναι χαρά μου να τη φτιάξεις έτσι όπως τη φτιάχνω και εγώ. Πάμε να φτιάξουμε μαζί αυτή τη πεντανόστιμη μακαρονάδα.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:

 



 

  • Μισή σακούλα ζυμαρικά της επιλογής σου (250 γραμμάρια)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
  • 10-12 ντοματίνια
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • Μία πρέζα ρίγανη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 200 γραμμάρια τριμμένη φέτα ή κάποιο άλλο τυρί που σου αρέσει
  • Κάποιο τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

 

 

 

 

 

Διαδικασία για τη πιο εύκολη μακαρονάδα στο τηγάνι

makaronia-sto-tigani-eukoli-makaronada-sintages-me-zimarika-saltses-laxanika-eisaimonadikigr

 

Είμαι σίγουρη πως όταν δοκιμάσεις αυτή τη μακαρονάδα, θα ξεχάσεις όλες τις προηγούμενες και θα φτιάχνεις όλα τα ζυμαρικά σου με αυτόν τον τρόπο. Και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος ζυμαρικού σου αρέσει. Εγώ προτιμώ το λιγκουίνι, τις ταλιατέλες, τις πένες, τα τορτελίνια, τα φιογκάκια αλλά και τα noodles ρυζιού. Εσύ βάλε ότι μακαρόνι επιθυμείς.

Για αρχή, θα βάλουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα καλά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα (υπολόγισε 1-2 λεπτά), κόψε τα μανιτάρια σου σε κομματάκια και πρόσθεσε τα και αυτά μέσα. Ανακάτεψε τα λαχανικά καλά για 2 λεπτά και έπειτα κόψε τα ντοματίνια σου στα 2 ή 4 κομμάτια. Ρίξε τα και αυτά μέσα στο τηγάνι, ανακάτεψε και χαμήλωσε λίγο τη φωτιά. Ρίξε μέσα αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις, τη ρίγανη και το σκόρδο σε σκόνη και ρίξε ένα καλό ανακάτεμα. Μόλις αρχίσει να πίνει τα υγρά του, πρόσθεσε μέσα τα μακαρόνια που έχεις επιλέξει.

 

 

Έχε έτοιμο στην άκρη ζεστό νερό για να προσθέσεις μέσα για να μην κόψεις τη βράση του φαγητού σου. Όταν τα μακαρόνια πιούν τα υγρά από τα λαχανικά, ρίξε μέσα 2 ποτήρια ζεστό νερό και χαμήλωσε και άλλο τη φωτιά γιατί τα μακαρόνια θα πρέπει να βράσουν μαζί με τα λαχανικά. Υπολόγισε πως θέλουν γύρω στα 15 λεπτά για να γίνουν, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν τα προτιμάς al dente, βράσε τα λιγότερο από όσο λένε οι οδηγίες.

Δοκίμασε τα μακαρόνια και αν δεις πως είναι στα γούστα σου, ρίξε μέσα τη φέτα σε τρίμματα να πάει παντού. Ανακάτεψε πάλι μέχρι να λιώσει καλά και σέρβιρε σε ένα μεγάλο πιάτο. Μπορείς αν θέλεις να βάλεις και άλλο τυρί πριν τα φας ή να τα αφήσεις όπως είναι με τη φέτα (το τυρί δεν είναι ποτέ αρκετό). Ώρα να δοκιμάσεις και να απολαύσεις τη πιο νόστιμη μακαρονάδα στο τηγάνι.

 

 

 

 

 

 

 

Extra tips:

  • Εκτός από τα λαχανικά που σου προτείνω, μπορείς άνετα να προσθέσεις μέσα τα αγαπημένα σου. Κάποια που επίσης αγαπώ είναι οι πιπεριές, οι ελιές, το κολοκυθάκι, η μελιτζάνα, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι κλπ.
  • Αν θέλεις μία πιο σπέσιαλ μακαρονάδα, μπορείς να προσθέσεις λίγη κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα ή λίγο τυρί κρέμα. Όπως επίσης και αν θέλεις να γίνει πιο κόκκινη η σάλτσα μας, πρόσθεσε λίγο πελτέ ντομάτας, κέτσαπ ή τριμμένη φρέσκια ντομάτα.
  • Και σίγουρα μπορείς να βάλεις ότι τυρί σου αρέσει εκτός από φέτα. Για παράδειγμα ροκφόρ, blue cheese, mocharella, ανθότυρο, γκούντα, τσένταρ κλπ.
  • Αυτή η μακαρονάδα γίνεται και στον φούρνο αν θέλεις ένα πιο ”οικογενειακό” πιάτο. Απλά μόλις γίνει, βάλε τη σε ένα ταψί και ρίξε από πάνω μπόλικο τυράκι. Ψήσε το για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και πάρει χρώμα και έτοιμη μία πεντανόστιμη μακαρονάδα φούρνου, τόσο απλά.
  • Αν θέλεις να κάνεις πιο vegan- νηστίσιμη αυτή τη μακαρονάδα, απλά μην προσθέσεις κανονικό τυρί αλλά κάποιο φυτικό χωρίς γάλα.
  • Υπάρχουν πολλά μπαχαρικά που ταιριάζουν σε αυτό το πιάτο και το απογειώνουν, όπως και σάλτσες. Πχ, γλυκόξινη σάλτσα, καυτερή σάλτσα, μπούκοβο, πάπρικά γλυκιά αλλά και καυτερή, λίγη ζάχαρη για τη ξινίλα, ξύδι κρέμα μπαλσάμικο, κόκκινο πιπέρι, κουρκουμάς κλπ.
  • Και σίγουρα μπορείς να προσθέσεις μέσα και κάποιο κρέας ή ψάρι που σου αρέσει. Για παράδειγμα, μπέικον, κοτόπουλο, κιμά, τόνο, γαρίδες, χταπόδι, καλαμαράκι κλπ.
  • Φτιάξε νηστίσιμη μακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα λαχανικών.
  • Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου που γίνεται πανεύκολα.
  • Λαχταριστή καρμπονάρα με κοτόπουλο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

 

 

 

 

Μοιράσου αυτή τη πεντανόστιμη μακαρονάδα στο τηγάνι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr