lemonatos-solomos-ston-fourno-me-patates-baby-psaria-suntages-mageiriki-eisaimonadikigr

Λεμονάτος σολομός στον φούρνο με πατάτες baby

Λεμονάτος σολομός στον φούρνο με συνοδεία πατάτες baby και διάφορα μπαχαρικά. Ένα υπέροχο, εύκολο αλλά και πολύ ελαφρύ πιάτο με σολομό.

 

Λεμονάτος σολομός με πατάτες στον φούρνο

solomos-ston-fourno-me-patates-baby-lemonatos-eisaimonadikigr

 

Είμαι ένα άτομο που του αρέσουν πολύ οι πιο ελαφριές και εύκολες συνταγές. Θεωρώ ότι τα ψάρια και ειδικά όσα περιέχουν Ω3 πρέπει να είναι μέρος της διατροφής όλων. Συγκεκριμένα καλό θα ήταν να καταναλώνουμε κάποιο ψάρι μία φορά την εβδομάδα και να το συνοδεύουμε με κάποια σαλάτα ή κάποιο άλλο λαχανικό που μας αρέσει, πχ πατάτα, γλυκοπατάτα, καρότα, κολοκυθάκι κλπ.

Έτσι, στα πλαίσια μίας υγιεινής διατροφής, προσπαθώ να έχω στο πρόγραμμά μου πάντα σολομό. Τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα φτιάχνω ένα πιάτο με σολομό και το ευχαριστιέμαι. Είναι από τα ψάρια που θα σε ανταμείψουν με τις βιταμίνες που περιέχουν. Μία τέτοια συνταγή είναι και η συγκεκριμένη και τη λατρεύω για το πόσο εύκολα γίνεται. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται πολλά υλικά και τα περισσότερα τα έχεις σίγουρα στο ψυγείο και τα ντουλάπια σου. Πάμε μαζί να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη συνταγή με σολομό.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 2 μερίδες:

 



  • 2 κομμάτια σολομό
  • Χυμό από 1,5 λεμόνι
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • Μία πρέζα ρίγανη

 

 

Για τις πατάτες:

  • Μισό κιλό πατάτες baby
  • Μία κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

 

 

 

 

 

Πώς γίνεται ο λεμονάτος σολομός

solomos-lemonatos--me-patates-baby-sintages-psaria-eisaimonadikigr

 

Μα και φυσικά η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ εύκολη. Αυτός ο μυρωδάτος σολομός γίνεται πανεύκολα και χωρίς καθόλου κόπο. Πάμε να δούμε τη διαδικασία του.

Για αρχή, θα πάρουμε μία σακούλα για τρόφιμα ή ένα μπολ και θα βάλουμε μέσα τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε μέσα τον σολομό για να μαριναριστεί. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά πριν το ψήσουμε.

Μετά από 10 λεπτά, παίρνουμε τον σολομό και τον βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη μαρινάδα του και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί ο σολομός.

 

 

Μέχρι να γίνει ο σολομός, ετοιμάζουμε τις πατάτες μας. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε όπως είναι με τη φλούδα τους. Τις κόβουμε στα 2 και τις βάζουμε να βράσουν για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά όχι τελείως. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας ανακατεύοντας τη κάππαρη μαζί με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τον ψιλοκομμένο άνηθο και όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.

Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε να πάει παντού. Μόλις είναι έτοιμος ο σολομός, τις σερβίρουμε δίπλα στο πιάτο μαζί με τη σάλτσα τους και το πιάτο μας είναι έτοιμο. Αυτό το πιάτο τρώγεται κυρίως ζεστό, γι’ αυτό φτιάξε και τα 2 μέρη της συνταγής στους ίδιους χρόνους για να μην παγώσουν πριν τα σερβίρεις. Ο πιο νόστιμος λεμονάτος σολομός, μόνο για σένα.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Ο πιο νόστιμος λεμονάτος σολομός σε περιμένει να τον δοκιμάσεις. Καλή όρεξη και μην ξεχάσεις να μοιραστείς τη συνταγή με τους φίλους σου!

 

Post Author: Eisaimonadikigr