kroketes-kotopoulou-me-kotopoulo-pou-perissepse-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Κροκέτες κοτόπουλου με το κοτόπουλο που σου έχει περισσέψει

Σου έχει περισσέψει κοτόπουλο και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Μπορείς να τον αξιοποιήσεις φτιάχνοντας αυτές τις νόστιμες κροκέτες κοτόπουλου.

 

Πεντανόστιμες κροκέτες κοτόπουλου με το περισσευούμενο κοτόπουλο

tiganites-kroketes-kotopoulou-liga-ilika-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Χθες είχα βράσει λίγο κοτόπουλο για μία σούπα που ήθελα να φτιάξω και μάντεψε τι έγινε. Μου έμεινε το μισό κοτόπουλο και έψαχνα να βρω πως θα το κάνω. Έστυψα το μυαλό μου και κατάφερα να φτιάξω μία λαχταριστή συνταγή. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από υπέροχο και πεντανόστιμο και κάθε φορά που έχω περισσευούμενο κοτόπουλο, το χρησιμοποιώ με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορείς να αξιοποιήσεις το κοτόπουλο που σου περίσσεψε και δεν ξέρεις τι να το κάνεις. Βάλε λίγη φαντασία και θα έχεις απίστευτα αποτελέσματα. Σε αυτό το άρθρο όμως θα σου δείξω πως να φτιάξεις υπέροχες κροκέτες κοτόπουλου. Πάμε μαζί να τις φτιάξουμε.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 10-15 κομμάτια:



  • Μισό κοτόπουλο που σου έχει περισσέψει ή 1,5 στήθος κοτόπουλο από τον κρεοπώλη
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάριο κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι (ανάλογα τη σύσταση. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι για να μπορεί να γίνει ζύμη)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ καλά ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
  • Αλεύρι σε ένα πιάτο για το τηγάνισμα
  • 2-3 αυγά χτυπημένα για πριν το τηγάνισμα
  • Φρυγανιά τριμμένη ή γαλέτα για το τηγάνισμα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

 

 

 

Τρόπος παρασκευής και προετοιμασία για τις κροκέτες κοτόπουλου

mpalakia-kroketes-kotopoulou-perissevoumeno-kotopoulo-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Αυτές οι κροκέτες φτιάχνονται πανεύκολα και γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο. θα ξεκινήσουμε με το κοτόπουλο. Το μαδάμε σε ένα μπολ όσο πιο λεπτό μπορούμε. Προσθέτουμε στο μπολ, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, τη πάπρικα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα και το κίτρινο τυρί.

Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα στο μείγμα να γίνουν όλα τα υλικά ένα και στο τέλος το αλεύρι. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Τα αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να σφίξει καλά η ζύμη.

 

 

Μέχρι να σφίξει η ζύμη, βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι σε όλη την επιφάνεια του. Υπολόγισε 1-2 φλυτζάνια αλεύρι. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο νερό για να αραιώσουν και σε ένα άλλο βάζουμε τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα.

Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο και βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά. Μόλις ζεσταθεί καλά, αρχίζουμε τη διαδικασία για να πανάρουμε τις κροκέτες μας. Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά ή τη γαλέτα. Θέλουμε να καλυφθεί καλά με φρυγανιά η κάθε κροκέτα. Τις ψήνουμε ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και τις σερβίρουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. Οι πιο νόστιμες κροκέτες κοτόπουλου είναι έτοιμες να τις απολαύσεις και να τις μοιραστείς με όσους αγαπάς.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτές τις υπέροχες κροκέτες με κοτόπουλο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr