garides-me-kritharaki-rizoto-thalassina-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Κριθαρότο με γαρίδες , ένα απόλυτα καλοκαιρινό πιάτο

Αν έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στα πιάτα με θαλασσινά, τότε θα λατρέψεις αυτό το κριθαρότο με γαρίδες. Γίνεται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμο.

 

Εύκολο κριθαρότο με γαρίδες

kritharoto-garides-thalassina-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Είμαι και εγώ από εκείνα τα άτομα που λατρεύουν τα θαλασσινά και τους συνδυασμούς τους. Με ότι κι αν συνοδευτούν τα θαλασσινά, θεωρώ ότι είναι πεντανόστιμα και μπορούν να γίνουν το κατάλληλο καλοκαιρινό πιάτο που έψαχνες. Ένα φαγητό που μυρίζει θάλασσα και γίνεται πολύ εύκολα. Μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο στο τραπέζι σου και να το συνοδεύσεις με ένα κρασάκι της επιλογής σου ή ακόμα και με ουζάκι ή μπύρα.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι θαλασσινό σου αρέσει εκτός από γαρίδες για να έχεις το απόλυτο πιάτο για σένα. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις και εσύ αυτό το λαχταριστό κριθαρότο με γαρίδες.

 

 

 

Υλικά για 3-4 μερίδες:



  • 1 κιλό γαρίδες μικρές ή μεγάλες καθαρισμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 δάφνη
  • Ένα ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Λίγο κουρκουμά
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 2 φρέσκιες ντομάτες
  • Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Μισή σακούλα κριθαράκι
  • Παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί για το σερβίρισμα

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και παρασκευή για το κριθαρότο με γαρίδες

kritharoto-me-garides-kritharaki-risotto-sintages-mageiriki-thalassina-eisaimonadikigr

 

Αυτό το υπέροχο πιάτο με γαρίδες, φτιάχνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις στο πιάτο σου ένα καλοκαιρινό πιάτο γεμάτο θάλασσα για να το μοιραστείς με όλους. Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας με το να φτιάξουμε τη σάλτσα μας που θα πλαισιώσει το κριθαρότο μας.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα δύο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να τσιγαριστεί λίγο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνουμε με το κρασί (μπορείς να διαλέξεις ότι είδος κρασιού θέλεις) και προσθέτουμε τις ντομάτες αφού τις τρίψουμε στον τρίφτη και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε και τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη ρίγανη, τον κουρκουμά, τη πάπρικα και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι. Αφήνουμε το κριθαράκι να τραβήξει όλα τα υγρά της σάλτσας, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει σε χαμηλή φωτιά.

 

 

Μόλις τραβήξει όλα τα υγρά, δοκιμάζουμε και αν θέλει περισσότερο βράσιμο, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Τώρα θα συνεχίσουμε με ένα μυστικό για να βγουν νόστιμες οι γαρίδες μας και να μην παραβράσουν. Δέκα λεπτά πριν γίνει το κριθαρότο, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τις γαρίδες για να ψηθούν όλα μαζί. Οι γαρίδες δεν θέλουν παραπάνω από 10-15 λεπτά για να βράσουν και να παραμείνουν ζουμερές και λαχταριστές.

Ανακατεύουμε συνέχεια με μία σπάτουλα και μόλις δούμε ότι το κριθαρότο είναι έτοιμο και έχει χυλώσει αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε με το τυρί της επιλογής μας ή ακόμα και με λίγο γιαούρτι ή μία σαλάτα. Το πιο νόστιμο κριθαρότο με γαρίδες είναι έτοιμο να το απολαύσεις και να το χαρείς.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το μοναδικό κριθαρότο με γαρίδες με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr