mosxaraki-me-kofto-makaronaki-ston-fourno-me-ntomata-feta-sintages-eisaimonadikigr

Κοφτό μακαρονάκι με κρέας στον φούρνο

Αυτό το μοναδικό κοφτό μακαρονάκι με κρέας, θα γίνει το αγαπημένο σου πιάτο. Εμπλουτισμένο με τριμμένη ντομάτα και αγαπημένο τυρί φέτα.

 

Μοναδικό κοφτό μακαρονάκι με κρέας που λιώνει στο στόμα

kofto-makaronaki-me-mosxaraki-ston-fourno-trimmeni-ntomata-kai-feta-sintages-kreas-eisaimonadikigr

 

Η συγκεκριμένη συνταγή μου ήρθε τελείως αυθόρμητα, όταν αναζητούσα να φτιάξω κάτι στον φούρνο. Αλλά επίσης, ήθελα κάτι νόστιμο και εύκολο που δεν θα ταλαιπωρηθώ πολύ για να το φτιάξω. Ήθελα δύο υλικά που θα μπορούσα να ψήσω στον φούρνο και να συγχρονιστούν οι νοστιμιές τους. Άνοιξα τα ντουλάπια και το ψυγείο μου και αμέσως μου ήρθε η ιδέα.

Ο συνδυασμός κρέατος και ζυμαρικού είναι αξεπέραστος και διαχρονικά αγαπημένος από πάντα. Είναι ένα ”ζευγάρι” που ποτέ δεν πέφτει έξω. Και ειδικά αυτό το φαγητό, έγινε αριστούργημα και το λάτρεψα ιδιαίτερα. Πρόσθεσα και τις μικρές μου πινελιές που απογείωσαν τη γεύση του πιάτου και περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις μόλις το φτιάξεις. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και εσύ για αυτό το υπέροχο φαγάκι.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί:

 



  • 1 κιλό μοσχάρι σε κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φυλλαράκι δάφνη
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • Ζεστό νερό για το βράσιμο
  • 500 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
  • 300 γραμμάρια φέτα σε κομματάκια ή τρίμματα

 

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για το κοφτό μακαρονάκι με κρέας στον φούρνο

kofto-makaronaki-me-kreas-ston-fourno-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Ώρα να σου δείξω πόσο εύκολα γίνεται αυτό το πιάτο που το έχω βάλει στη καρδιά μου και το αγαπώ ιδιαίτερα. Πόσο τέλειο είναι να μπορείς να συνδυάσεις μακαρόνια και κρέας μαζί και να έχεις ένα μοναδικό πιάτο χωρίς να χρειάζεσαι περιττές κατσαρόλες και σκεύη; Αυτή η συνταγή θα στο αποδείξει.

Για αρχή, θα ξεκινήσουμε με το μοσχαράκι μας. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίξε το ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίξε μέσα το κρέας και τσιγάρισε το και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σκόρδο και πρόσθεσε τα μέσα στο μείγμα. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, τη δάφνη και σβήσε το κρέας με το κόκκινο κρασί.

Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις εξατμιστεί το κρασί, πρόσθεσε μέσα γύρω στα 4-5 ποτήρια ζεστό νερό που έχεις βράσει από πριν. Αυτή τη διαδικασία τη κάνουμε για να βράσει πιο γρήγορα το μοσχαράκι μας αλλά και για να μην κοπεί η βράση του. Ρίχνουμε και τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο το μοσχάρι. Δεν χρειάζεται να είναι τελείως μαλακό, μιας και θα ψηθεί και μέσα στον φούρνο. Τσεκάρουμε το φαγητό μας αν χρειάζεται και άλλο νερό κατά τη βράση του.

 

 

Όταν περάσουν τα 20 λεπτά, κοιτάμε να δούμε αν έχει αρκετό ζουμί το φαγητό μας. Αν δεν έχει τουλάχιστον μέχρι τη μέση, προσθέτουμε και άλλο και το αφήνουμε να πάρει μία βράση για 5 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά, ρίχνουμε όλο το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί μαζί με τα υγρά του. Ρίχνουμε μέσα το κοφτό μακαρονάκι, και τις τριμμένες ντομάτες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ένα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για περίπου 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το μακαρονάκι μας και να πιει το φαγητό μας όλο το ζουμί του.

Δέκα λεπτά πριν το κλείσουμε, το βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε από πάνω τριμμένη φέτα και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίχνουμε μια ματιά στο φαγητό μας και αν δούμε ότι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. Το νόστιμο κοφτό μακαρονάκι με κρέας, τριμμένη ντομάτα και φέτα στον φούρνο, είναι έτοιμο και λαχταριστό για να το δοκιμάσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Εκτός από φέτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι τυρί σου αρέσει για να απλώσεις πάνω από το φαγητό σου. Ή επίσης, μπορείς να μην βάλεις καθόλου τυρί κατά τη διάρκεια του ψησίματος και να βάλεις όσο θέλεις στο πιάτο σου.
  • Αντί για μοσχάρι, μπορείς να βάλεις και ότι άλλο κρέας θέλεις. Για παράδειγμα χοιρινό, κοτόπουλο, μπέικον, λουκάνικο, κιμά κλπ.
  • Για ένα πιο γεμάτο πιάτο, πρόσθεσε διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σου στο φαγητό μας. Κάποια που ταιριάζουν στη συνταγή είναι οι πιπεριές, οι πιπεριές Φλωρίνης, τα μανιτάρια, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, το σέλερι, το κολοκυθάκι, η μελιτζάνα κλπ.
  • Αν δεν σου αρέσει η ντομάτα, δεν χρειάζεται να τη βάλεις. Έτσι το πιάτο σου θα γίνει ”λευκό” αλλά εξίσου νόστιμο με τη συνοδεία κάποιου τυριού ή γιαουρτιού.
  • Αντί για κοφτό μακαρονάκι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος ζυμαρικού θέλεις. Πχ, ταλιατέλες, κοχυλάκια, λαζάνια, χοντρό μακαρόνι, αλλά και κριθαράκι, τραχανά, κινόα κλπ.
  • Αυτό το πιάτο συνοδεύεται με κάποια δροσερή σαλάτα αλλά και με κάποιο κρασάκι, μπύρα ή ούζο. Δες εδώ περισσότερες σαλάτες για να διαλέξεις.
  • Και για ένα πιο ενδιαφέρον φαγάκι, πρόσθεσε πελτέ ντομάτας ή ακόμα και κρέμα γάλακτος.
  • Φτιάξε ζουμερό χοιρινό στο πήλινο με πιπεριές, μανιτάρια και κεφαλογραβιέρα.
  • Οι πιο νόστιμες μελωμένες πανσέτες με μαρινάδα στον φούρνο.
  • Αγαπημένη φέτα μπουγιουρντί μέσα σε αλουμινόχαρτο.

 

 

 

Μοιράσου αυτό το πεντανόστιμο κοφτό μακαρονάκι με κρέας στον φούρνο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr