melenio-kotopoulo-saltsa-meliou-sintages-eisaimonadikigr

Κοτόπουλο με μέλι, ένα διεθνές αγαπημένο πιάτο

Αυτό το κοτόπουλο με μέλι είναι αγαπημένο σε πολλές περιοχές της υφηλίου. Είναι μία λιχουδιά που μπορείς να τη συνοδεύσεις με ότι θέλεις.

 

Κοτόπουλο με μέλι για να γλείφεις τα δάχτυλα σου

kotopoulo-me-meli-saltsa-meliou-sintages-eksoterikou-eisaimonadikigr

 

Πριν χρόνια είχα δει στο youtube μία Ιαπωνική συνταγή που μου τράβηξε τη προσοχή. Ήθελα να τη δοκιμάσω άμεσα γιατί μου φάνηκε πολύ νόστιμη και σίγουρα πολύ εύκολη. Έχω και μία ιδιαίτερη αδυναμία στις συνταγές που έρχονται από το εξωτερικό, οπότε σκέφτηκα ότι βρήκα αυτό που έψαχνα. Μόλις κατάλαβα ότι μπορώ να συνδυάσω αυτό το υπέροχο κοτόπουλο με κάποιο ρύζι, ζυμαρικό κλπ, ενθουσιάστηκα πάρα πολύ. Μπορεί να γίνει άνετα ένα εύκολο κυρίως, ένα μεσημεριανό που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

Και επίσης, μπορείς να το φτιάξεις όπως θέλεις, με ότι παραλλαγές και υλικά επιθυμείς. Υπάρχουν πολλές συνταγές για το συγκεκριμένο πιάτο και σίγουρα όλες είναι πεντανόστιμες. Αυτή η συνταγή είναι η δική μου παραλλαγή που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψεις. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για το μελένιο κοτόπουλο.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 4-5 μερίδες:

 



 

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • Προαιρετικά: Μισό κουταλάκι του γλυκού κόρν-φλάουρ για να πήξει η σως

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για το διάσημο κοτόπουλο με μέλι

sintagi-tailandeziko-kotopoulo-me-saltsa-meliou-sintages-eisaimonadikigr

 

 

Αυτή η συνταγούλα γίνεται πολύ εύκολα και αν σου αρέσει θα μπορείς να το φτιάχνεις συνέχεια για σένα και τους αγαπημένους σου. Θα ξεκινήσουμε με το κοτόπουλο και έπειτα με τη σάλτσα μελιού.

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομματάκια της επιλογής μας. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού, Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Με το που πάρει χρώμα το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο για τη συνέχεια.

Συνεχίζουμε με τη σάλτσα μελιού που θα πλαισιώσουμε το κοτόπουλο. Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ή ζωμό κοτόπουλου, το λεμόνι, το σκόρδο λιωμένο ή το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, το μέλι, τη σόγια σως, τη μουστάρδα και τη καστανή ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί και να αρχίσει να πήζει για περίπου 10 λεπτά.

Μόλις πήξει λίγο, είναι έτοιμη. Σε περίπτωση που δεν πήξει, πρόσθεσε λίγο κορν-φλάουρ και θα πήξει αμέσως. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη και λίγο πηχτή, προσθέτουμε μέσα τα κομματάκια κοτόπουλου και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί καλά η σάλτσα στο κοτόπουλο. Σερβίρουμε σε μία πιατέλα έτσι όπως είναι ζεστό. Μπορείς να το φας μαζί με ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό, όπως noodles, πένες, μακαρόνια σπαγγέτι, τραχανά, κριθαράκι κλπ. Το πιο λαχταριστό κοτόπουλο με μέλι σε περιμένει να το δοκιμάσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου το πιο νόστιμο κοτόπουλο με μέλι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr