Η πιο νόστιμη αλλά και πολύ υγιεινή κοτοσαλάτα με αυγά μόνο για σένα. Από τις πιο χρωματιστές σαλάτες που μπορείς να την ετοιμάσεις παντού.
Κοτοσαλάτα με αυγά
Διαιτητικό και νόστιμο ορεκτικό, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε φιλικά και επίσημα τραπέζια. Είναι, όμως, και μια εύκολη λύση για το καθημερινό σας τραπέζι. Αν κάνετε δίαιτα, μπορεί να είναι και το κύριο πιάτο σας. Είναι αρκετά χορταστικό και θρεπτικό. Συνδυάζει τις πρωτεΐνες του κοτόπουλου με τις βιταμίνες των λαχανικών και των φρούτων.
ΓΙΑ 6 ΆΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ: 20’
ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ: 8’
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΊΔΑ ΠΕΡΊΠΟΥ: 320
Τι θα χρειαστείς:
- 2 Μέτρια αβγά
- 4 βραστά ή ψητά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
- 50 γραμμάρια πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
- 1 κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά
- 8 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα λάιτ
- Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
- 4 κουταλιές της σούπας άπαχο γιαούρτι
- Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φρεσκοπλυμένο μαρούλι
Εκτέλεση
Ρίχνετε τα αβγά σε ζεματιστό νερό και τα βράζετε για οκτώ λεπτά. Στη συνέχεια πάρτε το κοτόπουλο και βράστε το για μισή ώρα περίπου σε αλατισμένο νερό.
Έπειτα, κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα σταφύλια, την κόκκινη πιπεριά και τα περισσότερα κρεμμυδάκια. Κρατάτε λίγα κρεμμύδια για το γαρνίρισμα.
Ανακατέψτε την μαγιονέζα με το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι, συμπληρώστε αλάτι και πιπέρι και ρίξτε τα στο μείγμα του κοτόπουλου. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Για περισσότερες νόστιμες σαλάτες δες εδώ
Βγάλτε τα αβγά από τη φωτιά και περιχύστε τα με κρύο νερό για να κρυώσουν καλά.
Τακτοποιήστε σε σαλατιέρα τα φύλλα του μαρουλιού και από πάνω αδειάστε το μείγμα του κοτόπουλου. Πασπαλίστε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και γαρνίρετε με τα βρασμένα αβγά που έχετε κόψει κατά μήκος σε τέταρτα. Είναι ιδανικό πρώτο πιάτο για όσους κάνουν δίαιτα.
ΈΞΤΡΑ TIP
Αν προτιμάτε διαφορετικές γευστικές λύσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σταφύλια με μανιτάρια σε φέτες και συμπληρώστε ελάχιστο κάρυ σε σκόνη στο μείγμα γιαουρτιού-μαγιονέζας. Βάλτε τα πάνω σε φρεσκοπλυμένα τρυφερά φύλλα σπανακιού και, αντί για αβγά, γαρνίρετε με ραπανάκια, που θα δώσουν και ενδιαφέρον χρώμα στο πιάτο.