Φτιάξε τη πιο νόστιμη καλοκαιρινή, δροσιστική σαλάτα με λαχανικά και ρόδι. Μία υπέροχη σαλάτα για όλες τις ώρες της ημέρας.
Δροσιστική σαλάτα
Μία ζεστή μέρα του καλοκαιριού, μεσημέρι ήταν λογικά, μου ήρθε μία καταπληκτική ιδέα για μία δροσερή αλλά και πολύ ελαφριά σαλάτα. Δεν ήθελα κάτι βαρύ λόγω καύσωνα και τα ρόδια που έχω στην αυλή μου, μου έδωσαν τεράστια έμπνευση για αυτή τη νόστιμη σαλάτα. Είναι πολύ εύκολη στο να τη φτιάξεις και μπορείς να τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου ή να τη δοκιμάσεις ως ένα ελαφρύ, βραδινό σνακ.
Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως μπορείς και εσύ να τη φτιάξεις.
Τι θα χρειαστείς:
- 2 ρόδια
- 1 μαρούλι
- Μία κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 τριμμένο καρότο
- 3-4 ντοματάκια Κρήτης
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί της επιλογής σου ή νιφάδες κίτρινου τυριού
- 2-3 παξιμάδια μικρά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Διαδικασία
Η συγκεκριμένη σαλάτα δεν θέλει πολύ κούραση και κόπο. Χρειάζεται φαντασία και πολύ μεράκι και μπορείς να δημιουργήσεις θαύματα. Βάλε τα υλικά της επιλογής σου και απογείωσε τη γεύση της.
Για αρχή, πλένουμε καλά το μαρούλι και το κόβουμε με τα χέρια μας σε μεσαία κομμάτια. Το ρίχνουμε σε μία μεγάλη γαβάθα και στη συνέχεια κόβουμε σε κομματάκια το φρέσκο κρεμμυδάκι. Το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο μαρούλι και αφού τρίψουμε καλά το καρότο, το βάζουμε και αυτό μέσα στη σαλάτα μας. Κόβουμε τα ντοματάκια και τα βάζουμε και αυτά μέσα.
Για περισσότερες νόστιμες σαλάτες δες εδώ
Έπειτα, σουρώνουμε καλά το καλαμπόκι κονσέρβα να φύγουν όλα τα υγρά του και τα ρίχνουμε μέσα στη γαβάθα μας. Σπάμε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα απλώνουμε από πάνω.
Ύστερα, παίρνουμε τα ρόδια μας και τα καθαρίζουμε καλά και τα προσθέτουμε και αυτά στη σαλάτα μας. Τέλος, γαρνίρουμε με το αγαπημένο μας, μας κίτρινο τυρί ή κόβουμε νιφάδες από οποιοδήποτε κίτρινο τυρί θέλουμε.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το ξύδι μπαλσάμικο μαζί με το λάδι και το ρίχνουμε και αυτό στη σαλάτα μας. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Extra tips:
Μπορείς να προσθέσεις και κάποιο υλικό της επιλογής σου ή να αφήσεις τη σαλάτα, όπως είναι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!