mpourekakia-gemista-me-feta-kai-ntomata-mpourekia-sintages-pitakia-me-gemisi-eisaimonadikigr

Καλοκαιρινά μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα και τριμμένη ντομάτα

Υπέροχα, καλοκαιρινά μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Γεύση και μυρωδιά πέρα από κάθε φαντασία.

 

Μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα

gemista-kalokairina-mpourekakia-me-feta-kai-ntomata-mpourekia-pitakia-sintages-eisaimonadikigr

 

Θέλεις ένα εύκολο σνακ που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι; Αυτά τα μπουρεκάκια μυρίζουν καλοκαίρι και μπορείς να τα φτιάξεις όποτε θέλεις και σε όλες τις περιστάσεις. Η γέμιση από φέτα, ντομάτα και διάφορα μυρωδικά, απογειώνει τη γεύση του πιάτου και σε ταξιδεύει σε όμορφες καλοκαιρινές στιγμές. Είναι το κατάλληλο πιάτο ως μεζές με συνοδεία ούζου, κρασιού ή τσίπουρου, αλλά μπορείς να το καταναλώσεις και όλες τις ώρες της ημέρας.

Επίσης, μπορείς να κάνεις ότι παραλλαγές θέλεις ανάλογα με τα γούστα σου. Και αν είσαι μαμά, θα σου λύσει τα χέρια μιας και μπορείς να φτιάξεις μία ποσότητα και να τη δίνεις ως πρωινό, δεκατιανό κλπ, στα παιδάκια σου. Επίσης, αν είσαι φοιτητής, μαθητής, εργαζόμενος κλπ, είναι ένα γρήγορο σνακ που θα έχεις αποθηκευμένο για όποτε βιάζεσαι και χρειάζεσαι κάτι νόστιμο και έτοιμο εκείνη τη στιγμή. Για πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για αυτά τα μοναδικά πιτάκια.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 10-12 μπουρεκάκια:



  • 2 συσκευασίες έτοιμα φύλλα κρούστας
  • Τους κρόκους από 2 αυγά
  • Ένα κιλό φέτα
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • Μία κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • 1 τριμμένο καρότο
  • Μία χούφτα ελιές σε ροδέλες χωρίς κουκούτσι
  • Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
  • Μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • Λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό
  • Λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο
  • 1 κομμάτι λαδόκολλα για το ψήσιμο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

 

 

Τρόπος εκτέλεσης και παρασκευής για τα καλοκαιρινά μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα

mpourekakia-pitakia-gemista-me-turi-feta-ntomata-sintages-eisaimonadikigr

 

Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα μπουρεκάκια μας, βγάζουμε από τη κατάψυξη τα φύλλα. Μισή ώρα πιο πριν είναι ιδανικός χρόνος για να ξεπαγώσουν καλά. Αν δεν ξεπαγώσουν καλά, θα σπάνε και δεν θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Ωστόσο, αν δεν θέλεις έτοιμα φύλλα, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου.

Στη συνέχεια, θα φτιάξουμε τη γέμιση για τα μπουρέκια μας. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα ή σε τρίμματα. Πλένουμε καλά τις ντομάτες μας και τις τρίβουμε στον τρίφτη και πετάμε τη φλούδα τους. Τις προσθέτουμε μέσα στη φέτα και ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι και πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε για λίγο το μείγμα και έπειτα προσθέτουμε το καρότο αφού το καθαρίσουμε και το τρίψουμε στον τρίφτη μαζί με το σκόρδο και αυτό τριμμένο ή πολτοποιημένο.

Μετά ψιλοκόβουμε τις ροδέλες από τις ελιές και τον βασιλικό αλλά και τον άνηθο και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε άλλη μία φορά όλα τα υλικά και αφήνουμε τη γέμιση για 10 λεπτά στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με ελάχιστο νεράκι για να το απλώσουμε στα μπουρεκάκια μας πριν το ψήσιμο.

 

 

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε σε κάθε άκρη λίγο αυγό για να κολλήσουν καλά. Προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε λωρίδα και το κλείνουμε σε ρολό, σαν πακετάκι ή όπως αλλιώς θέλουμε. Τοποθετούμε όλα τα πιτάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αυγό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι στο κάθε μπουρεκάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπουρεκάκια μας.

Μπορούμε αντί για να τα ψήσουμε στον φούρνο, να τα τηγανίσουμε σε άφθονο καυτό ηλιέλαιο και να τα τοποθετήσουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί όταν τα βγάλουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε. Τα πιο λαχταριστά μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις!

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα απίστευτα μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr