milopita-xoris-fillo-glika-vegan-eukola-mila-eisaimonadikigr

Η πιο υγιεινή μηλόπιτα χωρίς φύλλο σε περιμένει να την απολαύσεις

Αυτή η υγιεινή μηλόπιτα χωρίς φύλλο, είναι ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που μπορείς να το φτιάξεις και να το παίρνεις μαζί σου.

 

Πάντα έψαχνα πιο υγιεινές εκδοχές στα γλυκά που μου άρεσαν. Μία από αυτές είναι και αυτή η υγιεινή μηλόπιτα χωρίς φύλλο που την είδα σε μία αγαπημένη μου youtuber. Μόλις κατάλαβα ότι είναι χωρίς φύλλο, ενθουσιάστηκα και έτρεξα αμέσως να τη κάνω.

Είναι το ιδανικότερο σνακ για μία λιγούρα της στιγμής, όπως και για να το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά, στη σχολή αλλά και γενικά να έχεις πάντα ένα κομματάκι μέσα στη τσάντα σου. Ένα απίστευτο γλυκάκι χωρίς ενοχές

 

 

Τι θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:



  • Δύο πράσινα ή κόκκινα μήλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

 

 

 

Για τη κρούστα από πάνω:

  • 1 κούπα βρώμη
  • Μισή κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Μισή κούπα τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

 

 

 

Διαδικασία για την υγιεινή μηλόπιτα χωρίς φύλλο

milopita-xoris-fullo-zimi-gluka-zaxaroplastiki-mila-eisaimonadikigr

 

Το πιο εύκολο γλυκάκι που υπάρχει, φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς κόπο και θα σου λύσει τα χέρια.

Για αρχή, κόψε τα μήλα της επιλογής σου σε μικρά κομματάκια. Άπλωσε σε ένα ταψάκι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα μήλα από πάνω. Ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσουν και στη συνέχεια πρόσθεσε τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και βάλε τα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρούστα από τη μηλόπιτα.

 

Για περισσότερα εύκολα και νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, μαζί με το αλεύρι, τη καστανή ζάχαρη, τη κανέλα, τα καρύδια ή τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά το μείγμα και στρώσε το πάνω στα μήλα μας με ένα κουτάλι.

Ψήσε τη μηλόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Υπολόγισε γύρω στα 10-15 λεπτά. Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Εκτός από πολύ εύκολο, είναι και νηστίσιμο αλλά και vegan. Χωρίς πολλά υλικά και με πολύ νοστιμιά, το γλυκό μας θα γίνει ανάρπαστο.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr