Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις αυτή τη πεντανόστιμη νηστίσιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια για να ενθουσιάσεις τους αγαπημένους σου.
Νόστιμη νηστίσιμη μαγειρίτσα
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι δική μου έμπνευση μιας και σκέφτηκα ότι φέτος το Πάσχα θέλω να απέχω από κάθε τι ζωικό. Ήθελα να δημιουργήσω μία δική μου μαγειρίτσα που μπορείς να την απολαύσεις ότι μέρα και να είναι σε ότι ώρα της ημέρας και να θέλεις. Μπορείς να τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου και να μην χρειαστεί να καταναλώσεις κάτι ζωικό για να γεμίσεις την όρεξη σου.
Απόλαυσε και εσύ τη νηστίσιμη μαγειρίτσα που δεν θα χορταίνεις να τη φτιάχνεις.
Τι θα χρειαστείς:
- 3 κουτιά μανιτάρια κονσέρβας κομμένα σε φέτες ή κομμάτια (μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και φρέσκα μανιτάρια)
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 μεγάλα μαρούλια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Η διαδικασία για τη νηστίσιμη μαγειρίτσα μας είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται κόπο. Βάλε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σου να βοηθήσουν και θα περάσετε όμορφες ποιοτικές ώρες μαζί.
Για αρχή ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, το ελαιόλαδο και αφού κάψει, ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μέσα να τσιγαριστούν για ένα λεπτό. Μόλις περάσει το ένα λεπτό ξεπλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη κατσαρόλα μας να τσιγαριστούν όλα μαζί για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και νερό μέχρι τη μέση για να βράσει το μείγμα για 10-15 λεπτά.
Για περισσότερες νηστίσιμες ή vegan συνταγές δες εδώ
Στη συνέχεια πλένουμε καλά τα μαρούλια μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε να σουρώσουν καλά. Κόβουμε τον άνηθο σε ψιλά κομματάκια, όπως και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομματάκια.
Τα προσθέτουμε μέσα στα μανιτάρια μας όλα μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Τέλος, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει το μείγμα για άλλα 10 λεπτά.
Όταν περάσουν συνολικά τα 20 λεπτά, ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολάκι, το κορν-φλάουρ μαζί με 6 κουταλιές της σούπας περίπου, ζωμό από το φαγητό μας και το λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν-φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μας. Το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά και έτοιμη η μαγειρίτσα μας.
Μπορείς να το στολίσεις με λίγο μαϊντανό ή άνηθο.
Extra tips:
- Μπορείς να προσθέσεις ότι λαχανικό εσύ επιθυμείς εκτός από αυτά που αναγράφονται στη συνταγή μας.
- Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με το αυγό, μπορείς να χτυπήσεις ένα αυγολέμονο και να το ρίξεις αντί για το κορν-φλάουρ μας.
- Θα καταλάβεις αμέσως πότε θα είναι έτοιμο το φαγητό μας από το πόσο μαλακά θες τα υλικά.
- Η συγκεκριμένη σουπίτσα μπορεί να γίνει και ως ορεκτικό σε ένα ωραίο τραπέζι ή εστιατόριο.
- Αν θέλεις να γίνει λίγο πιο πηχτή η σούπας μας, πρόσθεσε λίγο περισσότερο κορν-φλάουρ.
- Να ξέρεις ότι μπορείς να φτιάξεις τα πάντα με λίγη φαντασία και χωρίς να χρειαστεί να βάψεις τα χέρια σου με αίμα…
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Σου άρεσε η συνταγή μας; Θα πρότεινες και κάτι άλλο;