nostimi-laxanopita-paradosiaki-xoris-fullo-pites-pita-mageiriki-eisaimonadikigr

Η πιο νόστιμη λαχανόπιτα χωρίς φύλλο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου

Θες να φτιάξεις τη πιο νόστιμη λαχανόπιτα που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα; Αυτή η πίτα είναι μοναδική και θα θυμηθείς όμορφες αναμνήσεις.

 

Νόστιμη λαχανόπιτα για όλους

paradosiaki-laxanopita-xoris-fullo-pites-pita-laxana-eisaimonadikigr

 

Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω πίτες και ειδικά αυτές που δεν έχουν φύλλο. Μου αρέσει να ανοίγω το δικό μου σπιτικό φύλλο αλλά όπως και να το κάνουμε, το να μην έχει φύλλο μία πίτα σου λύνει τα χέρια. Έτσι και αυτή η πανεύκολη λαχανόπιτα, δεν χρειάζεται φύλλο και μπορείς να τη φτιάξεις με πολύ απλά βήματα.

Και αν σου αρέσει και το λάχανο, είναι σίγουρο ότι αυτή η πίτα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σου. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις αυτή τη πολύ νόστιμη λαχανόπιτα.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί:



  • Μισό κιλό λάχανο (500-600 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (50 γραμμάρια περίπου)
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μία κουταλιά της σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 300-400 γραμμάρια τυρί φέτα
  • Μία χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο για πριν το ψήσιμο

 

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τη νόστιμη λαχανόπιτα

laxanopita-xoris-filo-pites-paradosiakes-pita-laxanika-eisaimonadikigr

 

Όπως προανέφερα, αυτή η πιτούλα γίνεται πανεύκολα και με απλά βήματα θα έχεις μία μυρωδάτη πίτα στο τραπέζι σου. Για αρχή, κόβουμε το λάχανο και το πλένουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι και το στραγγίζουμε με απαλές κινήσεις να φύγουν τα περισσότερα υγρά του.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Έπειτα βάζουμε τα αυγά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα να γίνουν όλα τα υλικά ένα μείγμα.

 

 

Έπειτα, απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί (36 εκατοστά περίπου) και τοποθετούμε εκεί το μείγμα της λαχανόπιτας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Πασπαλίζουμε από πάνω με το κίτρινο τυρί και βάζουμε τη πίτα μας να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Μόλις γίνει η πίτα μας, την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη κόψουμε σε κομμάτια. Η πιο νόστιμη λαχανόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσεις και να τη μοιραστείς με όσους/ες αγαπάς.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή την νόστιμη λαχανόπιτα χωρίς φύλλο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr