nostimo-keik-me-karamelomena-frouta-cake-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ζουμερό κέικ με καραμελωμένα φρούτα στη βάση του

Αν σου αρέσουν τα φρουτένια κέικ τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα. Ένα υπέροχο ζουμερό κέικ με καραμελωμένα φρούτα στη βάση του.

 

Μοναδικό κέικ με καραμελωμένα φρούτα

cake-me-karamelomena-frouta-vasi-keik-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Τις προάλλες αγόρασα αρκετά φρούτα από τη λαϊκή και μου ήρθε η έμπνευση να φτιάξω ένα γλυκό με φρούτα. Έστυψα το κεφάλι μου και αφού έψαξα καλά το ψυγείο μου, μου ήρθε μία απίστευτη ιδέα. Είχα φτιάξει παλιότερα καραμελωμένα φρούτα και σκέφτηκα ότι θα ήταν τέλειο να τα συνδυάσω με ένα αφράτο και νόστιμο κέικ. Έτσι, αυτή η συνταγή γεννήθηκε και μέχρι και σήμερα είναι το comfort cake μου για τις ώρες που θέλω κάτι γλυκό. Ένα κεκάκι που μπορείς να το έχεις και να το τρως μαζί με καφέ, τσάι ή και σκέτο. Το ιδανικό κέικ για να μοιραστείς και με τους αγαπημένους σου. Πάμε να το φτιάξουμε μαζί βήμα βήμα.

 

 

Για τα καραμελωμένα φρούτα:



  • 2 ροδάκινα
  • 2 νεκταρίνια
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο

 

 

 

Για το κέικ:

  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • Μία κούπα καστανή ζάχαρη
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι ή πορτοκάλι
  • Χυμός από μισό λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Μισό ποτήρι γάλα
  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακό
  • Λίγο βούτυρο για να αλείψεις το ταψί

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για το πιο νόστιμο κέικ με καραμελωμένα φρούτα

keik-me-karamelomena-frouta-gluka-sintages-eisaimonadikigr

 

Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας θα ήθελα να σου πω ότι μπορείς να κάνεις ”ανάποδο” αυτό το κέικ. Μόλις κρυώσει μπορείς να το αναποδογυρίσεις και να έχεις τα καραμελωμένα φρούτα πάνω στο κέικ. Ότι τρόπο και να διαλέξεις πάλι νόστιμο θα είναι.

Για αρχή, θα καραμελώσουμε τα φρούτα μας με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Κόψε σε μικρά κομματάκια τα φρούτα σου αφού τα πλύνεις πολύ καλά. Μπορείς να τα ξεφλουδίσεις ή να τα βάλεις με τη φλούδα τους. Ρίξε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και πρόσθεσε μέσα τα κομμένα φρούτα. Ρίξε από πάνω τους τη ζάχαρη και ανακάτεψε τα όλα μαζί. Άφησε τα καραμελώσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα το μείγμα. Μετά από 10-15 λεπτά απέσυρε από τη φωτιά και διαχώρισε τα από το σιρόπι τους. Άπλωσε τα σε ένα μεσαίο ταψάκι αφού το αλείψεις με βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του.

 

 

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε τη ζύμη για το κέικ μας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν λίγο. Πρόσθεσε μέσα το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τις βανίλιες, το γιαούρτι, το βούτυρο και το γάλα και ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά. Έπειτα κοσκίνισε το αλεύρι και ρίξε το σιγά σιγά μέσα στο μείγμα μέχρι να γίνει μία αφράτη ζύμη για κέικ.

Ρίξε το μείγμα πάνω από τα καραμελωμένα φρούτα να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Ψήσε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά στους 180-200 βαθμούς Κελσίου. Για να δεις αν είναι έτοιμο, βύθισε ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι στο ταψί. Αν βγει καθαρό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Βγάλε το από τον φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο, περίχυσε το με το σιρόπι των φρούτων που έχουμε κρατήσει. Μπορείς να το φας και ζεστό αλλά και κρύο ανάλογα πως το προτιμάς. Το πιο νόστιμο κέικ με καραμελωμένα φρούτα, σε περιμένει να το δοκιμάσεις και να το μοιραστείς με όσους αγαπάς.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Μοιράσου αυτό το φρουτένιο και ζουμερό κεκάκι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr