Αυτή η πίτα στο τηγάνι, είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες πίτες που υπάρχουν. Μέσα σε λίγα λεπτά θα την έχεις έτοιμη στο πιάτο σου.
Γρήγορη πίτα στο τηγάνι
Καθώς χάζευα για να βρω την επόμενη συνταγή που θα κάνω, έπεσα πάνω σε αυτή την πανεύκολη πίτα. Μόλις την είδα, την ερωτεύτηκα γιατί η ευκολία και η νοστιμιά της δεν περιγράφονται. Αμέσως την έφτιαξα και το αποτέλεσμα με αντάμειψε. Μέχρι και σήμερα είναι από τις πιο αγαπημένες μου πίτες και τη φτιάχνω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Μπορείς να μοιραστείς αυτή τη πίτα στο τηγάνι με τους φίλους και τους αγαπημένους σου για ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο. Για να δούμε τι θα χρειαστείς.
Υλικά για 2 μεγάλες πίτες:
Για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1,5 ποτήρι του νερού νερό
Για τη γέμιση:
Για τη γέμιση μπορείτε να γεμίσετε τη πίτα με ότι υλικά θέλετε. Εγώ προτιμώ κάποιο κίτρινο τυρί που λιώνει, κάποιο αγαπημένο μου αλλαντικό ή μπέικον αλλά και από λαχανικά μου αρέσουν τα μανιτάρια, οι πιπεριές αλλά και η ντομάτα. Μπορείς επίσης, να βάλεις και πελτέ ντομάτας και να βάλεις τα υλικά της πίτσας. Για μία ωραία εκδοχή, βάλε τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας, όπως τριμμένη φέτα, φρέσκια ντομάτα, ελιές, ελαιόλαδο και ρίγανη.
Διαδικασία και εκτέλεση για τη πίτα στο τηγάνι
Αυτή η πιτούλα θα σου λύσει τα χέρια κι αν έχεις έτοιμη τη ζύμη στο ψυγείο σου, θα μπορείς να τη φτιάχνεις όποτε θέλεις χωρίς κόπο, ότι περίσταση κι αν είναι. Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη για τη γεμιστή πίτα μας.
Σε ένα βαθύ μπολ, πρόσθεσε το νερό και διάλυσε μέσα τη ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις διαλυθούν τα υλικά, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε τα όλα μαζί με μία κουτάλα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα, μέχρι να γίνει μία ζύμη που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα και θα μπορείς να τη ζυμώσεις. Ζύμωσε τη ζύμη για 2-3 λεπτά και άφησε τη στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά για περίπου 1 ώρα.
Μόλις γίνει τουλάχιστον διπλάσια σε μέγεθος, είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό σχήμα που να χωράει μέσα στο τηγάνι μας.
Λαδώνουμε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, απλώνουμε το φύλλο πάνω στο τηγάνι και το γεμίζουμε με ότι υλικά επιθυμούμε ανάλογα με τα γούστα μας. Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι ζύμης και το ξαπλώνουμε πάνω στη πίτα μας στο τηγάνι. Κλείνουμε καλά τα 2 φύλλα και περιμένουμε να ψηθεί η πίτα μας από κάτω. Μόλις γίνει, γύρισε τη προσεκτικά με ένα πιάτο και περίμενε 2-3 λεπτά να γίνει και η άλλη πλευρά. Όταν πάρει χρώμα, η πίτα στο τηγάνι είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Extra tips:
- Σέρβιρε την εύκολη πίτα μας με μία δροσερή σαλάτα, ή κάποια εύκολη σος που θα φτιάξεις.
- Αν θέλεις να κάνεις τη πίτα μας γλυκιά, πρόσθεσε κάποια πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, σαντιγί, ζάχαρη άχνη, μέλι αλλά και ότι φρούτο σου αρέσει. Επίσης, μία καλή επιλογή είναι το φυστικοβούτυρο. Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις εύκολο σπιτικό φυστικοβούτυρο.
- Ένα πιάτο ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλες τις περιστάσεις. Ιδανικό για τους μικρούς μας φίλους που λατρεύουν τις εύκολες συνταγές.
- Μπορείς να φτιάξεις τη πίτα μας στον φούρνο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Έτσι, θα έχεις μία πιο υγιεινή εκδοχή της πίτας μας.
Μοιράσου αυτή την εύκολη πίτα στο τηγάνι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!