Η πιο εύκολη κρέμα καραμελε μόνο για σένα. Με λίγα υλικά και απεριόριστη νοστιμιά θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος σε τραπέζια και όχι μόνο.
Η πιο εύκολη κρέμα καραμελε
Η συγκεκριμένη κρέμα καραμελε είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά. Τη συνταγή μου την έχει μάθει η θεία μου και από τότε δεν έχω σταματήσει να τη φτιάχνω σε διάφορες γιορτές, τραπέζια ή για γλυκό σε κάποιο δείπνο με την οικογένεια. Εκτός από νόστιμη, είναι και μία από τις πιο εύκολες παρασκευές για κρέμα καραμελε. Είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψεις και θα θέλεις να τη δοκιμάσεις και εσύ.
Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε και εσύ πως να φτιάξεις αυτή τη λαχταριστή κρέμα καραμελε.
Τι θα χρειαστείς για τη κρέμα:
- 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 8 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 6-7 βανίλιες
Για τη καραμέλα:
- 5 κουταλιές της σούπας νερό
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 σταγόνες φρέσκο λεμόνι
Διαδικασία
Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ εύκολη και δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά. Για αρχή, βάλε σε ένα τηγάνι, όλα τα υλικά για τη καραμέλα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αρχίζει το σιρόπι να πήζει.
Μόλις η καραμέλα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, απέσυρε το από τη φωτιά και ρίξε το σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα της επιλογής σου, ίσα ίσα στον πάτο του. Άφησε το ταψί στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε με τη κρέμα.
Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ
Στη συνέχεια, χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίξε και τις βανίλιες και το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Έπειτα, ρίξε σε μία κατσαρόλα το γάλα και άσε το να ζεσταθεί, όχι να βράσει. Με το που ζεσταθεί, βάλε και το μείγμα των αυγών και της ζάχαρης μέσα στο γάλα ανακατεύοντας συνεχόμενα.
Άσε το να πάρει μία βράση για 5 λεπτά και απέσυρε από τη φωτιά. Τοποθέτησε το μέσα στο ταψί με τη καραμέλα και πάμε να συνεχίσουμε με το ψήσιμο. Θέλει λίγο προσοχή η προετοιμασία του ψησίματος αλλά αξίζει τον κόπο.
Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ
Πάρε ένα δεύτερο ταψί, μεγαλύτερο από το πρώτο και τοποθέτησε μέσα το άλλο ταψί με το γλυκό μας. Γέμισε το μεγάλο ταψί με νερό μέχρι τη μέση και βάλε το στον φούρνο να ψηθεί για 2 ώρες στους 170-180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις περάσει το πρώτο μισάωρο, βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Το ξαναβάζουμε στον φούρνο για την υπόλοιπη ώρα.
Μετά από 2 ώρες η εύκολη κρέμα καραμελε μας, είναι έτοιμη να την απολαύσουμε. Γύρισε το ταψί ανάποδα, αφού κρυώσει και σέρβιρε. Αν θέλεις να είναι πιο παγωμένο, βάλε το στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!