Τα κολοκυθάκια είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά και μου αρέσει να τα συνδυάζω. Για παράδειγμα αυτή η εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.
Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Ήταν μία όμορφη μέρα σαν όλες τις άλλες, που αποφάσισα να πάω στη λαϊκή να προμηθευτώ τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά που τόσο αγαπώ. Εκεί σε έναν μεγάλο πάγκο, έπεσε το μάτι μου σε κάτι ζουμερά κολοκυθάκια. Αμέσως σκέφτηκα ότι τα θέλω, τα χρειάζομαι, τα έχω ανάγκη.
Και αφού τα ψώνισα, σκέφτηκα να φτιάξω αυτή τη συνταγή που την είχα δει κάπου. Μου είχε κάνει εντύπωση η συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα, μιας και δεν έχει φύλλο, και τι πιο βολικό από μία πίτα που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις φύλλο; Έτσι, χωρίς να περιμένω, έφτιαξα αυτή την αγαπημένη κολοκυθόπιτα. Οι μυρωδιές και η γεύση της θα σε παρασύρουν και θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Για να δούμε τι θα χρειαστούμε.
Υλικά για τη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο:
- Ένα κιλό κολοκυθάκια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια φέτα
- 250 γραμμάρια κίτρινα τυριά που σου αρέσουν
- 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 3 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση και προετοιμασία για τη πίτα
Ο τρόπος για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πίτα, είναι αρκετά εύκολος. Για αρχή, καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια μας. Τα περνάμε από τον τρίφτη μέχρι να πολτοποιηθούν και τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμυδάκια ενώ τα έχουμε ψιλοκόψει, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα και αυτά μαζί και τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή περασμένες από τον τρίφτη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια βάζουμε τη φέτα αφού τη τρίψουμε σε τρίμματα, τα κίτρινα τυριά, τα αυγά, το αλεύρι και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα για να γίνουν όλα τα υλικά ένα.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί, λαδώνουμε την επιφάνεια του με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη τριμμένη φρυγανιά σε όλο το μήκος του να πάει παντού. Ρίχνουμε πάνω από τη φρυγανιά το μείγμα που έχουμε προετοιμάσει και ραντίζουμε με άλλο λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τη κολοκυθόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τη πίτα μας να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρουμε. Η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσεις με τους αγαπημένους σου ή και χωρίς.
Extra tips:
- Αυτή η κολοκυθόπιτα, είναι η κατάλληλη πίτα για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά, στη σχολή, στο σχολείο, αλλά και ως ένα ελαφρύ γεύμα μέσα στη μέρα.
- Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις κι άλλο τυρί στην επιφάνεια της πίτας πριν τη ψήσεις, για ένα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα.
- Μπορείς να συνοδεύσεις τη πίτα με μία απλή σος γιαουρτιού, με μία δροσερή σαλάτα, αλλά και με ότι άλλο θέλεις.
- Εκτός, από τα γνωστά κολοκυθάκια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολοκύθα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
- Βεβαίως, μπορείς να προσθέσεις κι άλλα τυριά που σου αρέσουν, όπως και περισσότερα λαχανικά που προτιμάς.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες.
- Νόστιμα γεμιστά κολοκύθια καρμπονάρα μόνο για σένα.
- Εύκολος πουρές κολοκύθας με απίστευτη νοστιμιά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου.