Αυτές οι κρέπες φούρνου είναι από τις πιο νόστιμες. Μπορείς να τις γεμίσεις με ότι υλικά θέλεις για να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Εύκολες κρέπες φούρνου με αλλαντικά
Πανεύκολες κρέπες φούρνου με ό,τι αλλαντικό βρίσκεται στο ψυγείο σας, για να τις απολαύσετε με φίλους. Οι κρέπες είναι έτσι κι αλλιώς ένα αγαπημένο φαγητό που το προτιμούν μικροί και μεγάλοι. Μπορείς να τις φτιάξεις με ότι συνδυασμό θέλεις και να τις απολαύσεις με τους αγαπημένους σου ή και χωρίς. Ειδικά αυτές οι κρέπες φούρνου, μπορούν να γίνουν το κατάλληλο πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας. Πάμε να δούμε μαζί πως θα τις φτιάξεις και εσύ.
Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.
Υλικά για 18-22 κρέπες:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
- Λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 500 γραμμάρια αλλαντικά διάφορα, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ανθότυρο, τριμμένο
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού φέτα, τριμμένη
- ½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 αβγό
- 1 σκελίδα σκόρδου
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση και διαδικασία για τις πιο εύκολες κρέπες φούρνου
Φτιάξτε τη ζύμη. Ρίξτε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε τα καλά με μίξερ ή σύρμα χειρός για 2-3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένας ρευστός χυλός. Βάλτε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20-22 εκατοστά να ζεσταθεί καλά. Αν δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι μας για να μην κολλήσουν οι κρέπες μας.
Πάρτε μια γεμάτη κουτάλα με χυλό και αδειάστε την προσεκτικά στο κέντρο του τηγανιού. Πιάστε το τηγάνι από τη λαβή και με κυκλικές, απαλές κινήσεις φροντίστε να καλύψει ο χυλός όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αφήστε για 1 λεπτό να ψηθεί η κρέπα και γυρίστε τη από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Αφήστε για 1 λεπτό στο τηγάνι και βγάλτε τη στην άκρη. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό.
Φτιάξτε τη γέμιση. Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά, βάλτε τα μαζί σε ένα βαθύ μπολ και ζυμώστε τα με τα χέρια σας καλά για 1-2 λεπτά. Γεμίστε τις κρέπες βάζοντας κατά μήκος και στο κέντρο της καθεμίας τόση ποσότητα ώστε, όταν την κάνετε ρολό, αυτό να έχει διάμετρο 3-4 εκατοστά και τυλίξτε τις.
Σε ένα ταψί τοποθετήστε τις κρέπες, περιχύστε τις με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε από πάνω με το τριμμένο τυρί. Ψήστε τις κρέπες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι κρέπες μας.
Βγάλτε τις από το φούρνο και σερβίρετε ζεστές. Οι πιο εύκολες κρέπες φούρνου είναι έτοιμες να τις απολαύσεις και να τις μοιραστείς με τους ανθρώπους που αγαπάς.
ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ:
- Συνοδέψτε τις κρέπες με πράσινη σαλάτα και κρουτόν, για να έχουν τραγανή υφή.
- Αν θέλετε να απολαύσετε τις κρέπες στο χέρι αντί σε πιάτο, μπορείτε να αφαιρέσετε την κρέμα γάλακτος από τη συνταγή και να πασπαλίσετε μόνο με τριμμένο τυρί πριν τις βάλετε στο φούρνο.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με λιωμένο τυρί, σε ίδια ποσότητα. Μπορείτε να επιλέξετε ό,τι τυρί θέλετε (γραβιέρα, κασέρι, ανθότυρο, μυζήθρα, ακόμη και ροκφόρ).
- Για έξτρα γεύση στη γέμιση, μπορείτε να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας σωταρισμένα μανιτάρια ή κάποιο άλλο λαχανικό που σας αρέσει.
- Μπορείτε να ετοιμάσετε τις κρέπες από την προηγούμενη μέρα και να τις ψήσετε την επόμενη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καλύψετε το μείγμα με μεμβράνη και να το βάλετε στο ψυγείο.
- Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορείτε να περιχύσετε τις κρέπες με κρέμα μπεσαμέλ.
- Καταναλώστε τις κρέπες και χωρίς να τις ψήσετε στον φούρνο με τα υλικά της επιλογής σας.
- Δες εδώ πως να φτιάξεις υπέροχες κρέπες με λίγες θερμίδες.
- Οι πιο εναλλακτικές κρέπες με βρώμη μόνο για σένα.
- Μία vegan-νηστίσιμη ζύμη για κρέπες χωρίς γάλα και αυγά.
Μοιράσου αυτή την υπέροχη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!