Τα πιο εύκολα τρουφάκια με καρύδα για όλη την οικογένεια. Χρειάζεστε μόνο 3 υλικά από τη κουζίνα σας και ελάχιστα λεπτά από τον χρόνο σας.
Εύκολα τρουφάκια με καρύδα
Πριν κάτι μέρες ήταν η γιορτή μιας πολύ καλής μου φίλης. Ήθελα να της φτιάξω ένα εύκολο γλυκό γιατί ήξερα πόσο της αρέσουν οι συνταγές μου. Επίσης, γνωρίζω την αγάπη της για τα τρουφάκια και τη καρύδα, οπότε είπα να συνδυάσω αυτά τα 2 υλικά σε ένα νόστιμο και εύκολο γλυκάκι.
Αυτά τα τρουφάκια θα αρέσουν σε όλη την οικογένεια, και μπορείτε να τα κεράσετε σε κάποια γιορτή, γενέθλια, ή απλά να τα φτιάξετε για εσάς και να τα καταναλώνετε όποτε θέλετε. Πάμε να δούμε μαζί τι θα χρειαστείς για περίπου 20 τρουφάκια καρύδας.
Υλικά για τα τρουφάκια με καρύδα:
- 1,5 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα (μισό για το μείγμα και μισό για επικάλυψη ή βάλτε εσείς όσο θέλετε)
Προαιρετικά: 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Διαδικασία για τα εύκολα τρουφάκια καρύδας
Ο τρόπος για να δημιουργήσεις αυτά τα νόστιμα τρουφάκια είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα και σίγουρα δεν θα χορταίνετε να τα φτιάχνετε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη μισή κούπα τριμμένη καρύδα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αν θέλουμε να είναι πιο γλυκό, ρίχνουμε και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και το κέντρο της κατσαρόλας.
Έπειτα, βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της κατσαρόλας. Το αφήνουμε εκεί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει καλά και να πήξει.
Μόλις κρυώσει και πήξει καλά, απλώνουμε σε ένα πιάτο την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε κουταλιές κουταλιές και τις κάνουμε μπαλάκια είτε με τα χέρια μας, είτε με το κουτάλι που χρησιμοποιούμε. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας, τα βουτυρώνουμε πρώτα για να μην κολλάει το μείγμα.
Περνάμε τα τρουφάκια από τη καρύδα και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 2-3 ώρες και έτοιμα τα τρουφάκια μας. Τα πιο εύκολα τρουφάκια με καρύδα που θα μπορούσε να δοκιμάσεις.
Extra tips:
- Εκτός από καρύδα, μπορείς να καλύψεις τα τρουφάκια με ζάχαρη άχνη ή κάποια τρούφα που σου αρέσει. Ακόμα και να μην τα καλύψεις με κάποιο υλικό, είναι το ίδιο νόστιμα.
- Μπορείς να προσθέσεις και καρύδι ή κάποιο ξηρό καρπό που σου αρέσει μέσα στα τρουφάκια για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα. Τα δημητριακά επίσης, είναι μία καλή επιλογή.
- Για περισσότερα νόστιμα τρουφάκια δες εδώ.
Μοιράσου το γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!