Θυμάσαι τα μπισκότα με μαρμελάδα που αγόραζε η γιαγιά σου από τον φούρνο; Αν ναι, ήρθε η ώρα να τα θυμηθείς και να τα φτιάξεις και εσύ.
Μπισκότα με μαρμελάδα γεμάτα αγάπη
Μία από τις πιο όμορφες και γλυκές αναμνήσεις που έχω από τα παιδικά μου χρόνια, είναι όταν η γιαγιά γύριζε από τον φούρνο με καλούδια για τα εγγόνια της. Πάντα έφερνε κάτι γλυκό για να δοκιμάσουμε, αλλά θυμάμαι 2-3 γλυκά χαρακτηριστικά που με είχαν μαγέψει. Μέσα σε αυτά τα γλυκάκια, είναι και αυτά τα μπισκότα με μαρμελάδα που πάντα περίμενα με ανυπομονησία.
Μετά από πολύ ψάξιμο, βρήκα μία συνταγή που με έκανε να νοσταλγήσω αυτά τα χρόνια. Αμέσως έφτιαξα αυτά τα μπισκοτάκια και ήρθε η ώρα να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σου. Και πού ξέρεις; Ίσως σου έρθει και εσένα στο μυαλό μία από αυτές τις γλυκές αναμνήσεις.
Τι θα χρειαστείς για 15-20 μπισκότα:
- 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μία πρέζα αλάτι
- 20 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- 10 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου ή αμυγδαλόψιχα
- Μαρμελάδα της επιλογής σου για το στόλισμα
- Κάποιο ξηρό καρπό αντί για μαρμελάδα
- Κορνέ ζαχαροπλαστικής για να τα στήσουμε
- Λαδόκολλα για το ψήσιμο
Προαιρετικά: Μπορείς να φτιάξεις άλλη μία ίδια ζύμη και να προσθέσεις κακάο σε σκόνη. Έτσι θα έχεις σοκολατένια μπισκοτάκια με τον ίδιο τρόπο.
Διαδικασία για τα πιο εύκολα μπισκότα με μαρμελάδα
Για να φτιάξεις αυτά τα μπισκοτάκια δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά από τον χρόνο σου. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο μέχρι να γίνει σαν μία κρέμα. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και τη προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πάλι.
Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλεύρι αμυγδάλου και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη ζύμη για τα μπισκότα. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με μία σπάτουλα και αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλουμε μία σοκολατένια ζύμη, προσθέτουμε κακάο σε σκόνη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με στόμιο και απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σχεδιάζουμε μπισκοτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσουν λίγο, βάζουμε λίγο μαρμελάδα στο καθένα στη μέση ή κάποιον ξηρό καρπό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα δίνουμε σε όσους αγαπάμε. Τα πιο εύκολα μπισκότα με μαρμελάδα είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με όποιον θέλεις.
Extra tips:
- Συνόδευσε τον καφέ ή το τσάι σου με αυτά τα μπισκοτάκια για ένα νόστιμο πρωινό.
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γεύση μαρμελάδας σου αρέσει. Εγώ προτιμώ τη μαρμελάδα φράουλα ή ροδάκινο. Ωστόσο, μπορείς να τα φτιάξεις και χωρίς μαρμελάδα, ανάλογα τα γούστα σου.
- Αν θέλεις περισσότερα μπισκοτάκια, διπλασίασε τη ποσότητα των υλικών.
- Αντί για μαρμελάδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γλυκό του κουταλιού ή λιωμένη σοκολάτα που θα διαλέξεις.
- Αποθήκευσε τα μπισκοτάκια σε ένα βάζο σε θερμοκρασία δωματίου. Κρατάνε για περίπου 1-1,5 εβδομάδα.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις σοκολατένια μπισκοτάκια με γεύση καφέ.
- Φτιάξε τα πιο απλά μπισκοτάκια με μόνο 3 υλικά.
- Υπέροχα νηστίσιμα σοκολατένια μπισκοτάκια για όλες τις περιστάσεις.
- Νηστίσιμα μπισκοτάκια με λεμόνι για μικρούς και μεγάλους.
Μοιράσου αυτά τα υπέροχα και πανεύκολα μπισκοτάκια με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!