Φτιάξε εύκολα κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα από κρέμα γάλακτος. Είναι αφράτα και πολύ νόστιμα και συνοδευόνται από αυτή την υπέροχη σάλτσα.
Κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα
Τα κεφτεδάκια έχουν συνδεθεί με τις παιδικές μας αναμνήσεις, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη νοστιμιά τους. Σας λύνουν τα χέρια όταν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε κάτι περίπλοκο και μπορούν να συνοδεύσουν το ούζο ή το κρασί σας. Δοκιμάστε τα με αυτή την ιδιαίτερη συνταγή, για να πρωτοτυπήσετε.
Είναι ένα χορταστικό αλλά και πολύ εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια και η σάλτσα που συνοδεύει τα κεφτεδάκια, είναι πολύ εύκολη και λαχταριστή.
Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 ½ κούπα γάλα
- 4 μικρά κομμάτια μπαγιάτικο και ελαφρά φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα
- 500 γραμμάρια κιμάς από βοδινό ή από μοσχαράκι γάλακτος, περασμένος δύο φορές από τη μηχανή
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- Αλεύρι για το πασπάλισμα
- Ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- ½ κούπα ξηρό λευκό κρασί
- ¼ της κούπας ζωμός από κοτόπουλο
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Διαδικασία για τα εύκολα κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα
Ρίξτε το γάλα σε ένα μπολ και προσθέστε το ψωμί. Αφήστε το στην άκρη, ώστε να μαλακώσει εντελώς, στύψτε το καλά και βάλτε το σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέστε το κρέας, το πιπέρι και το αλάτι κατά βούληση. Ανακατέψτε ώσπου να αναμειχθούν τα υλικά καλά και με τα χέρια σας σχηματίστε κεφτεδάκια με περίπου 5 εκατοστά διάμετρο. Περάστε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και μετά πιέστε τα ελαφρά για να απλώσουν λίγο.
Βάλτε περίπου ένα δάχτυλο λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, προσθέστε τους κεφτέδες και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Απομακρύνετε τους κεφτέδες από το τηγάνι και βάλτε τους σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Αφαιρέστε το επιπλέον λάδι από το τηγάνι, προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε πάνω από μέτρια έως δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας και ξεκολλώντας ό,τι έχει κολλήσει στο κάτω μέρος του τηγανιού.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ
Όταν το περισσότερο κρασί έχει εξατμιστεί, προσθέστε το ζωμό από κοτόπουλο και την κρέμα και μαγειρέψτε τόσο, όσο να ζεσταθεί το μείγμα. Μην αφήσετε το μείγμα να βράσει. Βάλτε πάλι τους κεφτέδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για ένα με δύο λεπτά, ώστε να ζεσταθούν και να απορροφήσουν το άρωμα από τη σάλτσα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως. Τα κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα από κρέμα γάλακτος είναι έτοιμα να τα απολαύσεις!
Extra tips:
- Συνδυάστε τα κεφτεδάκια με φέτα και πατάτες τηγανιτές. Θα γίνει το αγαπημένο πιάτο των παιδιών και όχι μόνο!
- Επίσης, συνοδεύεται με μία δροσερή σαλάτα. Βρες εδώ κάποιες νόστιμες και εύκολες σαλάτες.
- Μία καλή επιλογή είναι επίσης ο πουρές πατάτας , τα μακαρόνια αλλά και το ρύζι για να συνοδεύσεις τα κεφτεδάκια μας.
- Μπορείς να βάλεις ένα κομματάκι τυρί σε κάθε κεφτεδάκι και θα έχεις υπέροχα γεμιστά κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια.
- Αντί να τα τηγανίσεις, μπορείς να τα ψήσεις στον φούρνο. Έτσι θα γίνουν πιο υγιεινά και ελαφριά. Η σάλτσα γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
- Φυσικά αν δεν θέλεις, μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις τη σάλτσα και να τα απολαύσεις χωρίς τη συνοδεία τους.
Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!