Αυτό το γλυκάκι είναι από τα πιο ξεχωριστά γλυκά που έχεις δοκιμάσει. Εύκολα ινδοκάρυδα με ανεπανάληπτη γεύση που θα λατρέψεις.
Εύκολα ινδοκάρυδα με γλυκό του κουταλιού κεράσι
Αυτή την υπέροχη συνταγή μου την έδωσε ένα αγαπημένο μου άτομο και μέχρι και σήμερα έχει γίνει από τα πιο αγαπημένα μου εύκολα γλυκάκια. Ο συνδυασμός ινδοκάρυδου και κέικ, είναι υπέροχος μιας και η καρύδα δίνει έναν εξωτικό τόνο στο γλυκό μας. Ειδικά αν είσαι λάτρης της καρύδας, θα αγαπήσεις αυτό το ξεχωριστό γλυκάκι.
Τώρα πια δεν χρειάζεται να το ψάχνεις σε κάποιο ζαχαροπλαστείο. Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου εύκολα ινδοκάρυδα με μοναδικό γλυκό του κουταλιού κεράσι και να εντυπωσιάσεις τους πάντες. Για να δούμε μαζί πως μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ.
Υλικά για περίπου 15-20 κομμάτια:
- Γλυκό του κουταλιού κεράσι
- 3 αυγά
- 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- 200 γραμμάρια ινδοκάρυδο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λίγο ξύσμα από 1 λεμόνι
- Μία πρέζα αλάτι
- Λαδόκολλα για το ψήσιμο
Διαδικασία και τρόπος παρασκευής για τα εύκολα ινδοκάρυδα
Για να φτιάξεις αυτό το ελαφρύ γλυκάκι, θα χρειαστείς λίγο χρόνο από τη μέρα σου και πολύ μεράκι. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει και θα το φτιάχνεις συνέχεια.
Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, τα χτυπάμε και έπειτα ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα μπορούμε να πλάσουμε.
Ζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε τον φούρνο μας να ζεσταθεί. Φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη σε μέγεθος ενός καρυδιού και βάζουμε σε κάθε μπαλάκι από ένα κεράσι. Το πιέζουμε λίγο στη μέση και βάζουμε τα ινδοκάρυδα μας με απόσταση το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε τα ινδοκάρυδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε. Τα εύκολα ινδοκάρυδα με κεράσι είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
- Είναι το κατάλληλο γλυκάκι για να φτιάξεις για μία γιορτή, γενέθλια ή απλά για να κεράσεις τους αγαπημένους σου. Μπορείς να τα φτιάξεις και να τα προσφέρεις ως δώρο σε κάποια γιορτή ή κάποια συνάντηση με φίλους.
- Αντί για γλυκό του κουταλιού κεράσι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γεύση γλυκό του κουταλιού επιθυμείς, αναλόγως με τα γούστα σου.
- Εκτός από γλυκό του κουταλιού, μπορείς να στολίσεις τα γλυκάκια μας με ένα ολόκληρο αμύγδαλο στη μέση κάθε μπαλίτσας ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό.
- Για ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, πρόσθεσε κακάο σε σκόνη ή λιωμένη σοκολάτα.
- Αντί για ινδοκάρυδο, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη καρύδα και θα έχετε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
- Για περισσότερα ινδοκάρυδα, αύξησε τη ποσότητα των υλικών.
- Φτιάξε αυτό το ζουμερό κέικ καρύδας για όλη την οικογένεια.
- Εύκολα τρουφάκια καρύδας με μόνο 3 υλικά.
Μοιράσου το γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!