pitsa-me-krema-melitzanas-kai-manitaria-pizza-zimi-sintages-eisaimonadikigr

Εξωτική πίτσα με κρέμα μελιτζάνας και μανιτάρια

Μία εξωτική πίτσα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει σίγουρα. Με μοναδική κρέμα μελιτζάνας και φρέσκα μανιτάρια που θα την απογειώσουν.

Πίτσα με εξωτική παραλλαγή

eksotiki-pitsa-me-krema-melitzanas-kai-manitaria-pitses-pizza-eisaimonadikigr

 

Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στην τραγανή ζύμη μιας πίτσας! Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων μπορεί να αλλάξει μορφή και να υιοθετήσει τις πιο εξωτικές γεύσεις. Η συνταγή που σου προτείνουμε θα σε οδηγήσει σε νέες γαστρονομικές απολαύσεις! Και σίγουρα θα σου δώσει πολλές ιδέες για να φτιάξεις και εσύ τη δική σου πεντανόστιμη πίτσα. Βάλε φαντασία και απογείωσε τη πίτσα σου με ότι γεύσεις σου αρέσουν. Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτή τη μοναδική πίτσα.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

ΠΊΤΣΑ ΜΕ ΚΡΈΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ 

ΥΛΙΚΆ (Για 6 κομμάτια):

 



 

  • 1 λεπτή ζύμη για πίτσα ή έτοιμη νωπή ζύμη για πίτσα του εμπορίου 
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για επάλειψη 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ:

  • 3 Μελιτζάνες φλάσκες μεσαίου μεγέθους 
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
  • Χυμό από ½ λεμόνι 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κασέρι τριμμένο 
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ:

  • ½ Φλιτζάνι του τσαγιού κασέρι τριμμένο ή κάποιο άλλο τυρί τριμμένο της επιλογής σου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο  
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη  
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και παρασκευή για την εξωτική πίτσα

pizza-me-manitaria-kai-krema-melitzanas-pitses-sintages-zimes-eisaimonadikigr

 

Η συνταγή μας θέλει κάποια βασικά βήματα για να εκτελεστεί όμορφα. Θα ξεκινήσουμε με τα υλικά που θα καλύψουμε τη πίτσα μας. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρεις τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα και μαλακώσουν λίγο, απέσυρε τα από το τηγάνι και βάλε τα σε ένα πιάτο στην άκρη μιας και θα τα χρειαστούμε πιο μετά.

Στη συνέχεια, προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στο γκριλ. Έπειτα θα φτιάξουμε τη κρέμα μελιτζάνας που θα απογειώσει τη γεύση της πίτσας. Πλύνε καλά τις μελιτζάνες και αφαίρεσε τα κοτσάνια τους.  Βάλε τες σε ένα μικρό ταψί και ψήσε στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 25 λεπτά. Απόσυρε το ταψί από το φούρνο και ξεφλούδισε τις μελιτζάνες. Αφαίρεσε την σάρκα τους σε ένα μπολ και πολτοποίησε τη με ένα πιρούνι. Ρίξε το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ανακάτεψε. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε την κρέμα μελιτζάνας, το τριμμένο κασέρι, αλάτι και πιπέρι και βράσε τη σάλτσα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει. Με το που πήξει, απέσυρε από τη φωτιά και άφησε τη να κρυώσει λίγο πριν τη χρησιμοποιήσεις.

 

 

Έπειτα, προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα. Με ένα πινέλο άλειψε με ελαιόλαδο ένα ρηχό ταψί για πίτσα ή μια λαμαρίνα φούρνου ή βάλε πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα. Άπλωσε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και άνοιξε την ελαφρά ώστε να έχει διάμετρο 38 εκατοστά, εκτός και αν είναι ήδη έτοιμη. Μετάφερε τη ζύμη με τον πλάστη στο ταψί. Στρώσε την ομοιόμορφα και γύρισε προς τα μέσα τη ζύμη από τα τοιχώματα του ταψιού, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα στεφάνι. 

Άπλωσε ομοιόμορφα στην ζύμη τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο, και την κρέμα μελιτζάνας. Πασπάλισε με το τριμμένο κασέρι και ψήσε στην μεσαία σχάρα του φούρνου στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί η ζύμη. Η εξωτική πίτσα είναι έτοιμη μόλις ροδοκοκκινίσει. Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου από τη νοστιμιά της.

 

 

 

 

 

EXTRA TIPS:

 

 

 

Μοιράσου αυτή την εξωτική πίτσα με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr