kormos-sokolatas-me-krema-lemoniou-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Δροσερός κορμός με κρέμα λεμονιού για ένα αξεπέραστο γλυκάκι

Ψάχνεις ένα πρωτοποριακό αλλά και πεντανόστιμο γλυκάκι που να θυμίζει καλοκαίρι; Αυτός ο κορμός με κρέμα λεμονιού είναι αυτό που λαχταράς.

 

Καλοκαιρινός κορμός με κρέμα λεμονιού

kormos-me-krema-lemoni-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Είμαι από τους ανθρώπους που τρελαίνονται για καλοκαιρινά γλυκάκια. Μου αρέσει που είναι δροσερά και ελαφριά και μπορείς να τα φας ότι ώρα της ημέρας θέλεις. Είτε είναι κάποιο παγωτό, είτε κάποιο γλυκό με μπισκότα, είτε ένα δροσερό ρόφημα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να του αντισταθώ.

Έτσι, μία μέρα καθώς έψαχνα να βρω μία εύκολη συνταγή που να περιέχει μπισκότα, μου ήρθε στο μυαλό μία ιδέα. Δημιούργησα αυτόν τον κορμό με ότι υλικά είχα στο σπίτι μου και δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο λαχταριστός. Το αποτέλεσμα άρεσε σε όλους και όλοι μου ζητάνε τη συνταγή. Ώρα να μοιραστώ αυτό το γλυκάκι μαζί σου και θα ήθελα πολύ να μου πεις και τις εντυπώσεις σου.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για έναν μεγάλο κορμό:



  • 1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σου
  • Ένα λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Τον χυμό από 1,5 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Τον χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ
  • Λαδόκολλα για το τύλιγμα

 

 

 

 

 

 

Δες πως φτιάχνεται ο κορμός με κρέμα λεμονιού

lefkos-kormos-me-krema-lemoni-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Είμαι σίγουρη ότι τέτοιο κορμό δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Για αρχή, θα φτιάξουμε τη κρέμα γιατί πρέπει να είναι κρύα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Με το που δούμε ότι αρχίζει να βγάζει μπουρμπουλήθρες, προσθέτουμε μέσα τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απαλά. Με το που λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, το ξύσμα από τα λεμόνια και από το πορτοκάλι και τον χυμό από το λεμόνι αλλά και τα πορτοκάλια.

Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Μόλις περάσουν τα λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά. Με το που λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το κόρν-φλάουρ και δεν σταματάμε το ανακάτεμα με μία κουτάλα ή ένα σύρμα χειρός.

 

 

Το ανακάτεμα συνεχίζεται μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Με το που αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα μας και την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει καλά η κρέμα. Πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να τη χρησιμοποιήσουμε.

Βλέπουμε αν έχει κρυώσει και αν είναι κρύα, συνεχίζουμε με το γλυκάκι μας. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα σπάμε με τα χέρια μας σε ότι μέγεθος θέλουμε μέσα στη κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στρώνουμε τον κορμό πάνω σε μία λαδόκολλα με τα χέρια μας. Το κλείνουμε καλά και από τις 2 πλευρές του και το βάζουμε στη κατάψυξη. Αφήνουμε τον κορμό στη κατάψυξη για 3-4 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρουμε. Ένας υπέροχος κορμός με κρέμα λεμονιού, σε περιμένει να τον φτιάξεις και να τον απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτόν τον υπέροχο κορμό με μυρωδιά λεμονιού με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr