Ψάχνεις ένα πρωτοποριακό αλλά και πεντανόστιμο γλυκάκι που να θυμίζει καλοκαίρι; Αυτός ο κορμός με κρέμα λεμονιού είναι αυτό που λαχταράς.
Καλοκαιρινός κορμός με κρέμα λεμονιού
Είμαι από τους ανθρώπους που τρελαίνονται για καλοκαιρινά γλυκάκια. Μου αρέσει που είναι δροσερά και ελαφριά και μπορείς να τα φας ότι ώρα της ημέρας θέλεις. Είτε είναι κάποιο παγωτό, είτε κάποιο γλυκό με μπισκότα, είτε ένα δροσερό ρόφημα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να του αντισταθώ.
Έτσι, μία μέρα καθώς έψαχνα να βρω μία εύκολη συνταγή που να περιέχει μπισκότα, μου ήρθε στο μυαλό μία ιδέα. Δημιούργησα αυτόν τον κορμό με ότι υλικά είχα στο σπίτι μου και δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο λαχταριστός. Το αποτέλεσμα άρεσε σε όλους και όλοι μου ζητάνε τη συνταγή. Ώρα να μοιραστώ αυτό το γλυκάκι μαζί σου και θα ήθελα πολύ να μου πεις και τις εντυπώσεις σου.
Τι θα χρειαστείς για έναν μεγάλο κορμό:
- 1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σου
- Ένα λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- 2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Τον χυμό από 1,5 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Τον χυμό από 1 πορτοκάλι
- Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 βανίλια
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ
- Λαδόκολλα για το τύλιγμα
Δες πως φτιάχνεται ο κορμός με κρέμα λεμονιού
Είμαι σίγουρη ότι τέτοιο κορμό δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Για αρχή, θα φτιάξουμε τη κρέμα γιατί πρέπει να είναι κρύα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Με το που δούμε ότι αρχίζει να βγάζει μπουρμπουλήθρες, προσθέτουμε μέσα τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απαλά. Με το που λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, το ξύσμα από τα λεμόνια και από το πορτοκάλι και τον χυμό από το λεμόνι αλλά και τα πορτοκάλια.
Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Μόλις περάσουν τα λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά. Με το που λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το κόρν-φλάουρ και δεν σταματάμε το ανακάτεμα με μία κουτάλα ή ένα σύρμα χειρός.
Το ανακάτεμα συνεχίζεται μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Με το που αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα μας και την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει καλά η κρέμα. Πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να τη χρησιμοποιήσουμε.
Βλέπουμε αν έχει κρυώσει και αν είναι κρύα, συνεχίζουμε με το γλυκάκι μας. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα σπάμε με τα χέρια μας σε ότι μέγεθος θέλουμε μέσα στη κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στρώνουμε τον κορμό πάνω σε μία λαδόκολλα με τα χέρια μας. Το κλείνουμε καλά και από τις 2 πλευρές του και το βάζουμε στη κατάψυξη. Αφήνουμε τον κορμό στη κατάψυξη για 3-4 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρουμε. Ένας υπέροχος κορμός με κρέμα λεμονιού, σε περιμένει να τον φτιάξεις και να τον απολαύσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις στον κορμό μας για να γίνει πιο νόστιμος και καλοκαιρινός. Για παράδειγμα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, τρούφα, σοκολάτα λευκή ή μαύρη κλπ.
- Για έναν πιο όμορφο κορμό, στόλισε τον με διάφορα υλικά. Κάποια από αυτά που προτιμώ είναι η ζάχαρη άχνη, η τριμμένη καρύδα, η σαντιγί, τα διάφορα σιρόπια, η λιωμένη σοκολάτα, τα διάφορα μπισκότα, όπως επίσης και κάποιο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα.
- Αυτό που ταιριάζει απίστευτα σε αυτόν τον κορμό, είναι το παγωτό. Ένα κομμάτι κορμός με συνοδεία μία μπάλα παγωτό δίπλα και έχεις το πιο κομψό γλυκό για να κεράσεις τους καλεσμένους σου.
- Φτιάξε υπέροχη μους λεμονιού για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
- Υπέροχος κορμός σοκολάτας διαίτης με μόνο 3 υλικά για απόλαυση χωρίς τύψεις.
- Λευκός κορμός σοκολάτας για έναν διαφορετικό κορμό που θα λατρέψεις.
- Δροσιστικό παγωτό σορμπέ λεμόνι με μόνο 4 υλικά.
- Ελαφρύ σπιτικό παγωτό διαίτης με μπισκότα και άρωμα λεμονιού.
Μοιράσου αυτόν τον υπέροχο κορμό με μυρωδιά λεμονιού με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!