pos-na-xoriseis-anoduna-xoris-dramata-sxeseis-agapi-xorismos-eisaimonadikigr

Δεν ξέρεις πως να χωρίσεις ανώδυνα; Κι όμως υπάρχει τρόπος

Νομίζεις ότι δεν υπάρχει τρόπος να χωρίσεις χωρίς δράματα; Κι όμως υπάρχει, και μάθε τώρα πως να χωρίσεις ανώδυνα και χωρίς φασαρίες.

 

 

Πως να χωρίσεις ανώδυνα

xorismos-pos-na-xoriseis-anodina-sxeseis-eisaimonadikigr

 

Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος.  Αν ωστόσο αποφάσισες τελικά να βάλεις τίτλους τέλους στη σχέση σου, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να το κάνεις πολιτισμένα και χωρίς αμφιβολίες και μισόλογα.

Σε ένα χωρισμό δεν στενοχωριέται μόνο εκείνος που τον χωρίζουν.  Εξίσου δύσκολη είναι και η πλευρά εκείνου που ανακοινώνει το τέλος της σχέσης.  Η ταυτότητά σου λέει πως είσαι ενήλικας.  Εξήγησε αυτό που νιώθεις, θυμήσου ότι πήρες την απόφαση για να είσαι καλύτερα και διάβασε παρακάτω το πως να χωρίσεις ανώδυνα.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου. 

 

 

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ

Η επιθυμία να χωρίσεις έρχεται επειδή ο σύντροφός σου δεν σε καλύπτει σε κάποια πράγματα.  Δεν έχετε τις ίδιες επιθυμίες, έχει αλλάξει η συμπεριφορά και οι αξίες του και δεν μοιράζεστε το ίδιο πάθος.  Πριν λοιπόν του πεις ότι δεν θέλεις πλέον να είστε μαζί, γράψε σε μια λίστα τα χαρακτηριστικά εκείνα που δεν νιώθεις πλέον (π.χ. σεβασμό, θαυμασμό, εκτίμηση, αγάπη, πάθος) ώστε να έχεις μπροστά σου ξεκάθαρους τους λόγους.  Παράλληλα κάνει μια δεύτερη λίστα με όσα έχεις ανάγκη την παρούσα στιγμή και δες τις διαφορές.

  

 

 

ΧΩΡΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ

«Ναι, αλλά σε εκείνες τις διακοπές στην Ελαφόνησο ήταν όλα τόσο τέλεια και ένιωθα ότι είχα βρει τον άνθρωπό μου».  Αυτή είναι ίσως μια σκέψη που κάνεις επειδή σε φοβίζει η στιγμή του χωρισμού και αναρωτιέσαι για όλες τις ευχάριστες στιγμές που έζησες μαζί του.  Μα φυσικά και θα υπάρχουν και γι’ αυτό και έμεινες μαζί του για όσο καιρό κράτησε.  Το παράλογο θα ήταν να παρέμενες σε μια σχέση που είχε μόνο αρνητικά.

Πρέπει να εστιάσεις στις στιγμές που σου έσπασαν το ροζ σύννεφο και ο ιδανικός σύντροφος έγινε ακατάλληλος.  Θυμήσου τα δυσάρεστα αισθήματα που είχες μετά από έναν καβγά, μια στιγμή που δεν σε στήριξε, σε απογοήτευσε, σε πλήγωσε.  Οι όμορφες στιγμές που φέρνεις συνέχεια στο μυαλό σου σαμποτάρουν την απόφασή σου να προχωρήσεις.

 

 

 

ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΟΡΙΑ

Από τη στιγμή που θέλεις να φύγεις από τη σχέση σου πρέπει να υποστηρίζεις τον εαυτό σου σε κάθε βήμα.  Βρίσκεσαι και εσύ σε δύσκολη θέση, αφήνεις πίσω έναν άνθρωπο και τις αναμνήσεις σου όμως δεν βοηθάει να θυματοποιήσεις τον σύντροφό σου.  Σίγουρα για να φτάσετε σε αυτό το σημείο έχετε ευθύνες και οι δύο.  Απλά εσύ κάνεις το βήμα για να τελειώσει η σχέση.

Να είσαι ευγενική με τον άνθρωπο που μοιράστηκες τη ζωή σου για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς η εμπάθεια μόνο δυσκολότερα θα τα κάνει τα πράγματα.  Βάλε ένα όριο όμως στο πόσο δράμα θα ανεχτείς.  Αν δείξεις υπερβολική επιείκεια ίσως αφήσεις ένα παράθυρο ανοιχτό για επανασύνδεση.

 
 

 

 

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ

Όσο άσχημο κι αν ακούγεται, εσύ θα διαχειριστείς το πως να χωρίσεις ανώδυνα .  Ένα απλό μήνυμα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος.  Ακόμη κι αν υπάρχουν περιπτώσεις που δεν θέλεις να ξαναδείς τον άλλον, όπως σε μια απιστία, μπορείς να το συζητήσεις σε έναν καφέ ή σε γεύμα.

 

 

 

ΔΕΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Σκέψου πόσα ωραία πράγματα σε περιμένουν τώρα που θα είσαι single. Κάνεις χώρο στη ζωή σου για κάτι καινούριο που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.  Αργά ή γρήγορα ένας καινούριος έρωτας θα χτυπήσει την πόρτα σου.

 

 

 

Αυτές ήταν κάποιες συμβουλές για το πως να χωρίσεις ανώδυνα και χωρίς πολλά δράματα. Ποια σου φάνηκε πιο χρήσιμη;

 
Post Author: Eisaimonadikigr