Ένας απρόσμενος γλυκός συνδυασμός που δεν περίμενες να δοκιμάσεις ποτέ. Γλυκό με αλμυρή καραμέλα και λάδι τρούφας γιατί είσαι μοναδική.
Ξεχωριστό γλυκό με αλμυρή καραμέλα
Πώς σου θα σου φαινόταν να δοκιμάσεις ένα γλυκό με αλμυρή καραμέλα και λάδι τρούφας; Έχει έναν απρόσμενο συνδυασμό γλυκών και αλμυρών γεύσεων, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου. Ειδικά αν ανήκεις και εσύ στους ανθρώπους που τους αρέσει η αλμυρή καραμέλα και τα παράγωγα της, αυτό το γλυκό θα το λατρέψεις. Και ο συνδυασμός της αλμυρής καραμέλας με το λάδι τρούφας, δίνει μία πιο elegant γεύση στο γλυκό. Θα μπορείς να λες σε όλους το πόσο πλούσιο είναι το γλυκάκι σου και γευστικά αλλά και σε θέμα συστατικών. Πάμε να δούμε μαζί πως θα φτιάξεις και εσύ αυτό το μοναδικό γλυκό. Επίσης, γίνεται σε μπολάκια και μπορείς να τα μοιραστείς με όσους αγαπάς σε όλες τις περιστάσεις και γιορτές.
Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.
Υλικά: (Για 6 άτομα):
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (κατά προτίμηση ή θαλασσινό αλάτι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι τρούφας (ή 1 κουταλιά της σούπας, αν θέλεις πιο έντονη γεύση)
- 100 γραμμάρια σοκολάτα λευκή ή μαύρη (ανάλογα με την προτίμηση)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση για το μοναδικό γλυκό με αλμυρή καραμέλα και λάδι τρούφας
Ξεκινάμε το γλυκό μας με πολύ απλά βήματα. Σε μια κατσαρόλα, ρίξε τη ζάχαρη και ζέστανέ την σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει και να γίνει χρυσή καραμέλα. Πρόσεχε να είναι μέτρια προς χαμηλή φωτιά για να μην καεί η καραμέλα. Επίσης, μην την ακουμπήσεις γιατί μπορεί να καείς.
Έπειτα, πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με την καραμέλα. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει η καραμέλα λεία. Άφησέ τη να κρυώσει ελαφρώς. Ρίξε το λάδι τρούφας και την εκχύλιση βανίλιας και ανακάτεψε. Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσέ τη στην καραμέλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί, ρίξε το μείγμα σε μικρές φόρμες σιλικόνης ή σε ένα πυρεξάκι και άφησέ το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σφίξει. Σέρβιρε το γλυκό με μια μικρή πινελιά επιπλέον αλατιού από πάνω για να πετύχεις την αλμυρή αντίθεση. Το υπέροχο γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το σερβίρεις και να το απολαύσεις.
EXTRA TIPS :
- Αυτό το γλυκό είναι πραγματικά περίεργο και πρωτότυπο, με την αλμυρή καραμέλα να συνδυάζεται μοναδικά με το λάδι τρούφας για μια υπερσύγχρονη γευστική εμπειρία!
- Πρόσθεσε καβουρδισμένα φιστίκια ή αμύγδαλα στην καραμέλα για μια επιπλέον τραγανή υφή και μια ακόμα πιο έντονη γεύση. Αλλά μπορείς να προσθέσεις μέσα ότι ξηρό καρπό θέλεις, τριμμένη καρύδα, τριμμένο μπισκότο, αποξηραμένα φρούτα κλπ.
- Στην αρχή, καβούρδισε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγάνι μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και πρόσθεσέ τους στη σοκολάτα αφού την ανακατέψεις με την καραμέλα.
- Αντί να χρησιμοποιήσεις απλή ζύμη, μπορείς να απλώσεις το μείγμα καραμέλας και σοκολάτας πάνω από φύλλο μπακλαβά και να το ψήσεις μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Το φύλλο θα προσφέρει την κλασική τραγανή υφή που συνδυάζεται υπέροχα με την καραμέλα.
- Για μια φρέσκια αίσθηση, πρόσθεσε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στο μείγμα. Η φρεσκάδα των εσπεριδοειδών θα εξισορροπήσει τη γλυκύτητα της καραμέλας και την έντονη γεύση του λαδιού τρούφας.
- Για να προσθέσεις έναν πικάντικο και φρουτώδη χαρακτήρα, μπορείς να συνδυάσεις την αλμυρή καραμέλα με λίγη λεμονάδα τζίντζερ (ή χυμό τζίντζερ) για να δημιουργήσεις μια αίσθηση φρεσκάδας και θερμότητας.
- Τέλος, αν θέλεις μπορείς να βάλεις το μείγμα σε ένα πιο μεγάλο ταψάκι και να γίνει σαν ένα οικογενειακό γλυκό.
- Φτιάξε τα πιο εύκολα ρολά κανέλλας με μόνο 2 υλικά.
- Η πιο εύκολη κρέμα καραμελέ για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Μοιράσου αυτό το αγαπημένο γλυκό με τους φίλους σου.