Ετοιμάσου να φτιάξεις τη πιο νόστιμη τάρτα με αχλάδι καραμελωμένο και πλούσια σοκολάτα γάλακτος. Το ιδανικότερο γλυκό για σένα που είσαι μοναδική.
Σήμερα το πρωί με το που ξύπνησα, είχα στο νου μου να φτιάξω ένα πιο γιορτινό γλυκάκι μιας και έχουμε πολλές γιορτές στην Ελλάδα. Οπότε, είπα ότι κάπου θα χρειαστεί μια εύκολη τάρτα με αχλάδι καραμελωμένο και σοκολάτα γάλακτος.
Έτσι, ένα διαφορετικό γλυκάκι που όμως σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Φαντασία και μεράκι να υπάρχει και μπορείς να κάνεις θαύματα. Για να δούμε τι θα χρειαστούμε.
Τι θα χρειαστείς για τη βάση της τάρτας:
- Δύο κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κρόκους αυγών χωρίς το ασπράδι
- 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- Μία κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική
- 1 βανίλια
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη κρέμα σοκολάτας:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ
- Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 σοκολάτες της επιλογής σου
- Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
Για το καραμελωμένο αχλάδι:
- 2-3 αχλάδια
- Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση για τη τάρτα με αχλάδι
Πάμε να δούμε μαζί πως θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη τάρτα που θα τη λατρέψουν όλοι. Για αρχή θα ετοιμάσουμε τη βάση της τάρτας μας.
Σε ένα μπολ, βάλε το αλεύρι μαζί με τη βανίλια και πρόσθεσε το βούτυρο σε κομματάκια, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια σου μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Τύλιξε τη σε διάφανη μεμβράνη και άφησε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Μόλις ξεκουραστεί, άλειψε λίγο βούτυρο σε ένα στρογγυλό ταψάκι και άπλωσε μέσα τη ζύμη με τα χέρια σου. Βάλε τη στον φούρνο να ψηθεί για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Δεν θέλουμε να ψηθεί πάρα πολύ, απλά να πάρει λίγο χρώμα. Βγάλε τη βάση από τον φούρνο και άφησε τη στην άκρη να κρυώσει μέχρι να τελειώσουμε με τη κρέμα σοκολάτας.
Σε μία κατσαρόλα, ρίξε το γάλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού. Άφησε τα να βράσουν για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και στη συνέχεια πρόσθεσε το κόρν-φλάουρ και χαμήλωσε πολύ τη φωτιά. Ανακάτευε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Μόλις πήξει λίγο, απέσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη σοκολάτα που έχεις επιλέξει σε κομματάκια. Ρίξε ένα καλό ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έτοιμη η κρέμα σοκολάτας μας. Άφησε την στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο.
Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ
Στη κρύα βάση της τάρτας μας, ρίξε τη κρέμα σοκολάτας που έχει κρυώσει λίγο και βάλε τη στο ψυγείο να παγώσει καλά για περίπου 2 ώρες.
Συνεχίζουμε με το καραμελωμένο αχλάδι μας, μέχρι να παγώσει καλά η τάρτα. Φτιάχνουμε το αχλάδι μισή ώρα πριν βγάλουμε τη τάρτα από το ψυγείο για να είναι μαλακά και ζουμερά. Κόψε τα αχλάδια σε πολύ ψιλές φέτες και άσε τις στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, πρόσθεσε και τη κανέλα και ανακάτευε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Πρόσθεσε τα κομμένα αχλάδια και ανακάτεψε τα όλα μαζί να πάει παντού η σάλτσα. Άφησε τη σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει λίγο και σέρβιρε το καραμελωμένο αχλάδι πάνω από τη τάρτα σοκολάτας μας.
Για άλλη μισή με μία ώρα μέσα στο ψυγείο και η τάρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσεις!
Extra tips:
- Μπορείς να συνοδεύσεις τη τάρτα με παγωτό, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, γλυκό του κουταλιού, σαντιγί, μπισκότα αλλά και ξηρούς καρπούς. Βάλε ότι θέλεις και φτιάξε το γλυκό των ονείρων σου.
- Αν θέλεις, μπορείς να μην προσθέσεις τις σοκολάτες και να γίνει τάρτα βανίλιας που δεν θα έχει καμία απολύτως αλλαγή στη γεύση. Ένα υπέροχο γλυκάκι για όλες τις ώρες της ημέρας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!