Αν ψάχνεις μία πεντανόστιμη συνταγή με ρύζι, τότε τη βρήκες. Απολαυστικό ρύζι αλα κρεμ με μία μοναδική παραλλαγή με κρέμα γάλακτος.
Μοναδικό πιάτο ρύζι αλα κρεμ
Τις προάλλες είχα επισκεφτεί ένα εστιατόριο της περιοχής μου και παραγγείλαμε διάφορα πιάτα με τους φίλους μου. Μία κοπέλα από τη παρέα διάλεξε αυτό το πιάτο που θα σου δείξω παρακάτω και αμέσως μου τράβηξε τη προσοχή. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορείς να συνδυάσεις ρύζι με λευκή σάλτσα με κρέμα γάλακτος και να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.
Μόλις το δοκίμασα, αμέσως έψαξα για τη συνταγή και μπορώ να πω ότι βρήκα διάφορες παραλλαγές με ξεχωριστά υλικά. Αυτό που έκανα είναι να προσαρμόσω το πιάτο στα δικά μου γούστα και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Φτιάχνω αυτό το ρυζάκι μέχρι και σήμερα και δεν το χορταίνω. Το έχω φτιάξει και σε πολλά τραπέζια και οι καλεσμένοι μου ξετρελάθηκαν. Ήρθε η ώρα να μάθεις πως να το φτιάχνεις και εσύ εύκολα και γρήγορα. Πάμε να δούμε μαζί τη συνταγή για αυτό το λαχταριστό πιάτο με ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείς για 3-4 μερίδες:
- 500 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κρέμες γάλακτος για μαγειρική (400 ml)
- Μία πρέζα αλάτι
- Πιπέρι όσο θέλεις
- 3 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 250-300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ή σε κονσέρβα
- Προαιρετικά: Μπορείς να προσθέσεις και κάποιο κρέας της επιλογής σου αν θέλεις (πχ, κοτόπουλο ή μπέικον)
- Κάποιο τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα αν θέλεις
Προετοιμασία και παρασκευή για το ρύζι αλα κρεμ
Είμαι σίγουρη ότι μπορείς ήδη να καταλάβεις ότι αυτό το πιάτο γίνεται πολύ εύκολα και με υλικά που μπορείς να βρεις παντού. Και σίγουρα μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις ότι υλικά θέλεις ανάλογα με τα γούστα σου.
Για αρχή θα βράσουμε το ρύζι μας και μετά θα φτιάξουμε τη σάλτσα. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Με το που πάρει μία βράση, ρίχνουμε μέσα τον κύβο και αφού λιώσει, προσθέτουμε και το ρύζι μας. Το αφήνουμε να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο, σουρώνουμε το περιττό νερό και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο στο ζεστό ρύζι. Ανακατεύουμε να πάει παντού και το αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα γάλακτος (υπολόγισε 5-7 λεπτά) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μία ποσότητα από το ρύζι μας και από πάνω τη σάλτσα που φτιάξαμε. Μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο τριμμένο τυρί για περισσότερη νοστιμιά. Το πιο νόστιμο ρύζι αλα κρεμ είναι έτοιμο να το απολαύσεις και να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
Extra tips:
- Όπως προανέφερα, μπορείς να προσθέσεις κάποιο κρέας κλπ, μέσα στο πιάτο σου. Ψήσε ή βράσε κοτόπουλο και ρίξε το μέσα στη σάλτσα πριν τη σβήσεις για περισσότερη νοστιμιά. Αν πάλι προτιμάς μπέικον, απλά τσιγάρισε το πριν τα μανιτάρια και έτοιμο.
- Προσθέτουμε τον κύβο μέσα στο ρύζι μας για μεγαλύτερη νοστιμιά. Αν πάλι δεν σου αρέσει ο κύβος, τότε απλά βράσε το ρύζι χωρίς κύβο ή με κάποιο άλλο κύβο της επιλογής σου.
- Επίσης, αν θέλεις πρόσθεσε περισσότερα λαχανικά στο πιάτο σου. Για παράδειγμα, κρεμμύδι ξερό, πιπεριές, κολοκυθάκι, ελιές, πλευρώτους μανιτάρια, σπανάκι φρέσκο κλπ.
- Εκτός από ρύζι, μπορείς να το αντικαταστήσεις με κινόα, κριθαράκι, ή οποιοδήποτε ζυμαρικό προτιμάς.
- Αντί για κρέμα γάλακτος, πρόσθεσε σάλτσα ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα και κάνε κόκκινη σάλτσα.
- Χρησιμοποίησε ότι ρύζι θέλεις εκτός από μπασμάτι.
- Ρίξε λίγο λευκό κρασί για το σβήσιμο για πιο γκουρμέ καταστάσεις.
- Φτιάξε πανεύκολη μακαρονάδα στο τηγάνι με μόνο ένα σκεύος.
- Δροσιστική τονοσαλάτα με ρύζι που θα λατρέψεις.
Μοιράσου αυτό το θεσπέσιο ρύζι αλα κρεμ με τους φίλους σου. Καλή όρεξη!