kormos-sokolatas-mosaiko-salami-pralina-fountoukiou-glika-eisaimonadikigr

Γεμιστό μωσαϊκό γεμάτο με σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού

Το πιο σοκολατένιο γεμιστό μωσαϊκό για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Γιατί καλοκαίρι χωρίς κορμό σοκολάτας, δεν είναι καλοκαίρι.

 

Γεμιστό μωσαϊκό με σοκολάτα

mosaiko-gemisto-me-pralina-fountoukiou-sokolata-kormos-glika-eisaimonadikigr

Το μωσαϊκό είναι ένα από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά. Εκτός του ότι λατρεύω τη σοκολάτα, αυτό το μοναδικό γλυκό, είναι δροσερό, τραγανό και άκρως καλοκαιρινό. Το ιδανικό γλυκό για όλη την οικογένεια που αγαπάνε όλοι εδώ και πολλά χρόνια.

Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και τα υλικά που θα χρειαστείς είναι γνωστά σε όλους. Αυτό το γεμιστό μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού θα σε τρελάνει και θα το φτιάχνεις συνέχεια, ειδικά το καλοκαίρι. Για να δούμε τι θα χρειαστείς.

 

 

 

Υλικά για το γεμιστό μωσαϊκό:



  • 2 κουτιά μπισκότα Παπαδοπούλου ή κάποιο άλλο μπισκότο που σου αρέσει
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Μία κουταλιά της σούπας κακάο
  • Μισή κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 συσκευασία βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
  • Τρούφα ή ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
  • Λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τον κορμό

salami-sokoltas-mwsaiko-mosaiko-me-pralina-fountoukiou-glika-eisaimonadikigr

Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτό το μωσαϊκό γεμάτο σοκολάτα, είναι πολύ εύκολη και έχει πολύ απλά βήματα. Σε ένα μπολ, βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατεύσει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.

Συνεχίζουμε με το κακάο, τη κανέλα και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και έπειτα ρίχνουμε και τη πραλίνα φουντουκιού ανακατεύοντας παράλληλα. Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε τρίμματα ή μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μείγμα.

 

 

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα. Ανοίγουμε ένα φύλλο λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μείγμα του κορμού σοκολάτας στη μέση, πάνω στη λαδόκολλα. Το χτίζουμε για να γίνει ένας κύλινδρος και το σφίγγουμε για να γίνει ένα σφιχτό γλυκό που μπορούμε να το κόψουμε κομμάτια.

Το αφήνουμε στη κατάψυξη για 3-4 ώρες και το ξετυλίγουμε απαλά. Στολίζουμε με τρούφα της επιλογής μας ή ζάχαρη άχνη. Το γεμιστό μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού είναι έτοιμο να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Αντί για αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, μπορείς να βάλεις το μείγμα σε ένα μακρόστενο μικρό ταψάκι και να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Εκτός από τρούφα και ζάχαρη άχνη, μπορείς να στολίσεις το γλυκάκι μας με σιρόπι σοκολάτας, καρύδα τριμμένη, καρύδια σπασμένα, λευκή και μαύρη λιωμένη σοκολάτα αλλά και με κάποια μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού που σου αρέσει.
  • Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, πρόσθεσε κάποιο ξηρό καρπό της επιλογής σου.
  • Η πραλίνα φουντουκιού μπορεί να αντικατασταθεί με λευκή σοκολάτα αλλά και με φυστικοβούτυρο.
  • Μπορείς να επιλέξεις ότι μπισκότα θέλεις.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις τις πιο νόστιμες νηστίσιμες σοκολατένιες καριόκες.

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr