gemista-kekakia-sokolatas-black-forest-glika-cupcakes-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Γεμιστά κεκάκια σοκολάτας black forest με βύσσινο

Θες να φτιάξεις τα πιο νόστιμα κεκάκια σοκολάτας; Δοκίμασε αυτά τα υπέροχα κεκάκια σοκολάτας black forest με βύσσινο και θα με ευγνωμονείς.

 

Γεμιστά κεκάκια σοκολάτας black forest

cupcakes-sokolatas-black-forest-gemista-kekakia-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Η τούρτα black forest είναι η πιο διάσημη γερμανική τούρτα. Σ’ αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζουμε μία μοντέρνα εκδοχή του διάσημου γλυκού, με βύσσινα από κονσέρβα. Συνοδεύει άψογα τον απογευματινό σας καφέ ή τσάι.

  • (Προετοιμασία 40 λεπτά, Μαγείρεμα 12 λεπτά)

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

 

Υλικά για περίπου 10 κεκάκια σοκολάτας black forest:



  • 175 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γραμμάρια κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γραμμάρια γάλα πλήρες ή ξινόγαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 225 γραμμάρια βύσσινα από κονσέρβα, στραγγισμένα, ή κατεψυγμένα
  • 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

 

 

 

 

Εκτέλεση γλυκού

kekakia-sokolatas-me-vussino-black-forest-cupcakes-glika-eisaimonadikigr

Πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγούλα μας. Για αρχή, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύψτε αρκετά φορμάκια με λαδόκολλα.

Με το μίξερ, χτυπήστε 175 γραμμάρια βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αβγό και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε τα στερεά υλικά και το γάλα με τα υγρά υλικά εναλλάξ. Ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Ψιλοκόψτε 100 γραμμάρια από τα βύσσινα και προσθέστε τα στο μείγμα.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Μοιράστε μερίδες με δύο κουτάλια της σούπας στα φορμάκια, αφήνοντας χώρο για να απλώσουν. Βουτήξτε ένα κουτάλι σε ζεστό νερό και ισιώστε την επιφάνεια των κέικ. Ψήστε 12 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και μεταφέρετε τα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Λιώστε τα υπόλοιπα βύσσινα και ανακατέψτε τα, μαζί με τη ζάχαρη και το μασκαρπόνε. Μην ανακατέψτε υπερβολικά, γιατί θα σχηματιστούν «νερά» στην κρέμα. Αλείψτε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στα κέικ. Ενώστε τα ανά δύο. Τα κεκάκια σοκολάτας black forest είναι έτοιμα να τα καταναλώσεις. Αν θέλεις μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο για 1 ώρα για να γίνει πιο τραγανή η σοκολάτα που έχουμε αλείψει από πάνω

 

 

 

ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ:

Καλύτερα να τα καταναλώσετε αυθημερόν, αλλά διατηρούνται στο ψυγείο μία ημέρα.

 

 

EXTRA TIPS

 

 

Σου άρεσε το γλυκό μας; Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου!



Post Author: Eisaimonadikigr