Μοναδικά βουτήματα με καρύδα που μπορείς να τα απολαύσεις με τον καφέ, το τσάι σου και με τη καλύτερη παρέα που έχεις επιλέξει.
Συνταγή για εύκολα βουτήματα με καρύδα
Τις προάλλες έψαχνα για διάφορες συνταγές με βουτήματα για να συνδυάσω με τον καφέ ή το ζεστό μου ρόφημα. Συγκεκριμένα ήθελα κάποια εύκολα βουτήματα με γεύση καρύδα για τη ζεστή μου σοκολάτα που λατρεύω τον χειμώνα. Έπεσα πάνω σε αυτή τη λατρεμένη συνταγή που δεν χορταίνω να τη φτιάχνω. Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν περιέχουν αλεύρι αυτά τα μπισκοτάκια και η μαρέγκα σε συνδυασμό με τη καρύδα απογειώνουν τη γεύση τους.
Είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσεις όσο τα έχω αγαπήσει εγώ και θα γίνουν από τα πιο αγαπημένα σου γλυκάκια. Είναι το καλύτερο δώρο και για τους αγαπημένους σου. Ένα γλυκάκι φτιαγμένο με αγάπη που έχει μεγαλύτερη αξία. Και σίγουρα είναι ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δώρο για όσους αγαπάς και σε αγαπάνε. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως να τα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.
Τι θα χρειαστείς για 10-15 κομμάτια:
- 5 αυγά μόνο τα ασπράδια
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γραμμάρια κορν-φλάουρ
- 500 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
- 2 βανίλιες
- Λαδόκολλα για το ψήσιμο
- Λίγο ζάχαρη άχνη ή τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Διαδικασία για τα πιο νόστιμα βουτήματα με καρύδα
Ώρα να φτιάξεις και εσύ τα πιο υπέροχα βουτήματα με γεύση καρύδας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τα συγκεκριμένα βουτήματα έχουν πολλές ονομασίες αλλά η γεύση τους παραμένει λαχταριστή και μοναδική, ειδικά αν σου αρέσει η καρύδα. Για πάμε να τα φτιάξουμε μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς πολύ κόπο και σίγουρα με πολύ λίγα υλικά.
Ξεκινάμε με το να ξεχωρίσουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών μας. Βάζουμε τα ασπράδια μέσα σε μία λεκάνη με μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία αφράτη μαρέγκα (υπολόγισε γύρω στα 5 λεπτά). Φρόντισε να τα χτυπήσεις σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ σου διότι με τη γρήγορη ταχύτητα μπορεί να διαλυθούν, γεγονός που δεν το θέλουμε. Έπειτα προσθέτουμε και τη ζάχαρη μέσα στη μαρέγκα και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κορν-φλάουρ μαζί με τη καρύδα και τις βανίλιες και ενσωματώνουμε απαλά τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα με κουταλιές κουταλιές μέχρι να γίνει σαν ζύμη. Παίρνουμε τη ζύμη και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα κάνουμε λίγο πλατιά και τους κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε τα βουτήματα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα βγάζουμε από το ταψί προσεκτικά και απολαμβάνουμε.
Extra tips:
- Πολλά άτομα βάζουν ένα κομμάτι καρύδι ή λίγο γλυκό του κουταλιού κεράσι (ένα κερασάκι), στο κάθε γλυκάκι αφού ψηθεί για περισσότερη νοστιμιά. Αν δεν σου αρέσει το κεράσι βάλε κάποιο άλλο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα ή λιωμένη σοκολάτα που σου αρέσει.
- Ωστόσο, μπορείς απλά να τα στολίσεις με λίγη τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη και να τα απολαύσεις. Αλλά μπορείς να τα φας και χωρίς να τους προσθέσεις τίποτα απολύτως.
- Έχεις και τη πιο λαχταριστή επιλογή να λιώσεις λίγη λευκή ή μαύρη σοκολάτα και να βουτήξεις μέσα τα βουτήματα σου. Για λίγα λεπτά στο ψυγείο να γίνουν τραγανά και έτοιμα.
- Για πιο μυρωδάτα βουτήματα, πρόσθεσε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού μέσα στο μείγμα σου.
- Μπορείς να αποθηκεύσεις τα βουτήματα σου μέσα σε ένα βάζο και να κερνάς τους καλεσμένους σου με συνοδεία κάποιου νόστιμου ροφήματος. Ή βάλε τα στο ψυγείο σε μία μεγάλη πιατέλα, σκεπασμένη με διαφανής μεμβράνη.
- Φτιάξε νόστιμα ινδοκάρυδα με γλυκό κεράσι.
- Το πιο ζουμερό κέικ καρύδας με γεύση πέρα από κάθε φαντασία.
- Εύκολα και νόστιμα τρουφάκια με καρύδα με μόνο 3 υλικά.
Μοιράσου τα πιο υπέροχα βουτήματα με καρύδα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία σε όλους!