eukolo-cake-vanillias-keik-xoris-mixer-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Αφράτο κέικ βανίλιας (χωρίς μίξερ) για να σου λύσει τα χέρια

Παρακάτω σου έχω μια ακόμα εύκολη και γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά — αυτή τη φορά για ένα υπέροχο και αρωματικό κέικ βανίλιας χωρίς μίξερ, που φτιάχνεται σε λιγότερο από 10 λεπτά προετοιμασίας. Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας!

 

keik-vanilla-eukolo-cake-gluka-sintages-xoris-mixer-eisaimonadikigr

 

 

 

Υλικά:



 

  • 2 αυγά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

  • (προαιρετικά) ζάχαρη άχνη ή λίγη κανέλα για πασπάλισμα


 

Εκτέλεση για το κέικ μας:

 

1. Ανάβουμε τον φούρνο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα ή στις αντιστάσεις, και βουτυρώνουμε καλά μια μικρή φόρμα για κέικ ή ένα πυρίμαχο ταψάκι. Αν θέλεις, μπορείς να βάλεις και αντικολλητικό χαρτί.

2. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν λίγο τα αυγά. Δεν χρειάζεται μίξερ!

Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

3. Ρίχνουμε τα στερεά

Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας απαλά με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος και ομοιογενής χυλός. Προσοχή να μην ανακατεύεις υπερβολικά γιατί το κέικ δεν θα βγει τόσο αφράτο.

4. Ψήνουμε

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 35–40 λεπτά. Για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο, βάλε ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ — αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.

5. Σερβίρουμε

Άφησέ το να κρυώσει λίγο και ξεφόρμωσέ το. Πασπάλισε αν θέλεις με λίγη ζάχαρη άχνη ή κανέλα για πιο ωραία εμφάνιση και άρωμα.


cake-vanilla-keik-xoris-mixer-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Ιδέες για παραλλαγές:

  • Με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού: Δίνει φρεσκάδα και άρωμα.

  • Με κομματάκια σοκολάτας ή σταγόνες: Για πιο γλυκιά εκδοχή.

  • Με λίγους ξηρούς καρπούς ή σταφίδες: Για πιο παραδοσιακή γεύση.

  • Δίχρωμο (μαρμπρέ): Χώρισε τον χυλό στα δύο και πρόσθεσε 1 κουταλιά κακάο στον μισό. Ρίξε εναλλάξ στις στρώσεις και κάνε ελαφριές κινήσεις με μαχαίρι για το “μαρμπρέ” σχέδιο.

 

 

 


Γιατί να το δοκιμάσεις:

  • Είναι χωρίς μίξερ, άρα καθόλου μπελαλίδικο.

  • Γίνεται σε 10 λεπτά προετοιμασίας.

  • Ιδανικό για αρχάριους, παιδιά, ή για ένα απλό και νόστιμο κέρασμα.

  • Τα υλικά του είναι βασικά, σχεδόν πάντα διαθέσιμα σε κάθε κουζίνα.

 

 

Post Author: Eisaimonadikigr