afrata-tsourekia-me-zaxarouxo-gala-glika-pasxa-eisaimonadikigr

Αφράτα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα και χωρίς πολύ ζύμωμα

Φτιάξε τα πιο νόστιμα και εύκολα τσουρέκια με ζαχαρούχο. Δεν χρειάζονται πολύ ζύμωμα και σύντομα θα έχεις αφράτα τσουρέκια στο πιάτο σου.

 

Εύκολα τσουρέκια με ζαχαρούχο

pasxaliatika-tsourekia-me-zaxarouxo-tsoureki-eukolo-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Κάθε Πάσχα εμφανίζονται τα αγαπημένα μας τσουρέκια που τόσο πολύ αγαπάμε. Μπορείς να τα βρεις σε διάφορες παραλλαγές και γεύσεις στα ζαχαροπλαστεία αλλά και να τα φτιάξεις μόνη σου. Υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο αλλά εγώ σου έχω μία που γίνεται με λίγα υλικά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ζύμωμα και προετοιμασία.

Αυτό που θα χρειαστείς είναι κάποια βασικά υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σούπερ-μάρκετ και πολύ αγάπη για το αγαπημένο μας γλυκό. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.

 

 

 

Υλικά για ένα μεγάλο αφράτο τσουρέκι ή 2 μικρά:



  • 200 γραμμάρια γάλα της επιλογής σου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 20 γραμμάρια  βούτυρο λιωμένο και 20 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα για το άλειμμα στο τέλος

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα

tsourekia-eukola-pasxaliatika-me-zaxarouxo-tsoureki-pasxalino-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Ετοιμάσου να φτιάξεις τα πιο λαχταριστά τσουρέκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Μπορείς να τα μοιραστείς και με όσους αγαπάς και όλοι θα έχουν μοσχομυριστά τσουρέκια από τα χεράκια σου φέτος. Θα μυρίσει όλο το σπίτι μυρωδιές, φωνές και πολύ αγάπη για όλους. Πάμε να φτιάξουμε μαζί τα αγαπημένα μου Πασχαλιάτικα τσουρέκια που μπορείς να τα φτιάχνεις όλο τον χρόνο.

Για αρχή θα βάλουμε να ζεσταθεί για λίγο το γάλα. Προσέχουμε να μην βράσει το γάλα, απλά να ζεσταθεί. Θα το χρησιμοποιήσουμε αφού είναι χλιαρό και όχι πολύ ζεστό. Με το που ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αρχίσει να λιώνει η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αλάτι ανακατεύοντας πάλι.

Έπειτα, αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε πρώτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μία ζύμη. Όταν γίνει ζύμη, λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα της ζύμης. Ανακατεύουμε πάλι με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο από τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

 

 

Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, πλάσε τη ζύμη σε μία μεγάλη μπάλα και σκέπασε τη με μία μεμβράνη. Άφησε τη να ξεκουραστεί πάλι για 30-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά. Αφού φουσκώσει η ζύμη μας, είναι έτοιμη να τη φτιάξουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Για παράδειγμα, μπορείς να τη χωρίσεις σε κομμάτια και να ανοίξεις το καθένα με τον πλάστη και να φτιάξεις μία μεγάλη πλεξούδα ή μικρά πλεξουδάκια. Επίσης, μπορείς να τη χωρίσεις σε μπαλάκια και να τα βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο για να γίνει ένα μεγάλο φουσκωτό τσουρέκι. Υπάρχουν πολλά σχέδια που μπορείς να φτιάξεις για να έχεις ένα όμορφο τσουρέκι.

Μόλις αποφασίσεις τι σχήμα θέλεις το τσουρέκι σου, βουτύρωσε ένα ταψί και βάλε μέσα το σχηματισμένο τσουρέκι. Άφησε το εκεί μέχρι να φουσκώσει πάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45-55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Μόλις πάρει χρώμα το τσουρέκι μας, το βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε από πάνω το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο και το ζαχαρούχο. Το αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε. Τα πιο νόστιμα τσουρέκια με ζαχαρούχο είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Αν θέλεις περισσότερα τσουρέκια, αύξησε τη ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις.
  • Για πιο όμορφα τσουρέκια, μπορείς να τα στολίσεις με αμύγδαλα, ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα αλλά και σοκολάτα λιωμένη.
  • Επίσης, μπορείς να προσθέσεις σοκολάτα ή κακάο μέσα στα τσουρέκια μας για ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα.
  • Αν προτιμάς πιο γλυκά τα τσουρέκια μας, απλά πρόσθεσε παραπάνω ζάχαρη.
  • Μόλις κρυώσουν αποθήκευσε τα σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένα με μεμβράνη ή μία πετσέτα.
  • Είναι το κατάλληλο γλυκό για να το συνοδεύσεις με τον καφέ ή το τσάι σου αλλά και να αλείψεις πάνω μερέντα, μέλι ή μαρμελάδα.
  • Και για ένα πιο ολοκληρωμένο τσουρέκι με τα όλα του, λιώσε σοκολάτα και βύθισε μέσα το τσουρέκι. Βάλε το να παγώσει για λίγο και το αριστούργημα της ζαχαροπλαστικής σε περιμένει να το γευθείς.
  • Επίσης, μπορείς να φτιάξεις ένα απλό σιρόπι και να σιροπιάσεις το τσουρέκι. Μόλις τραβήξει το σιρόπι, είναι έτοιμο να το καταβροχθίσεις. Τρέχα να το φτιάξεις και εσύ. Εμένα ήδη μου τρέχουν τα σάλια.

 

 

Μοιράσου αυτά τα λαχταριστά τσουρέκια με ζαχαρούχο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr