Θες να δοκιμάσεις και εσύ τα πιο αφράτα, μαλακά και πιο νόστιμα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί που έχεις φάει ποτέ και μάλιστα γεμιστά με τυρί φέτα;
Έλα μαζί μου να σου δείξω τη πιο νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Είναι η δική μου παραλλαγή για μαλακά και αφράτα μπιφτέκια που θα τη λατρέψουν όλοι και δεν θα σταματάνε να στη ζητάνε.
Αφράτα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί
Τι θα χρειαστείς:
- Ένα κιλό κιμά
- Τρία αυγά
- Ένα μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μικρά
- Μία κουταλιά της σούπας γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
- Μισό κιλό ψωμί ξερό ή 200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα ή ότι άλλο τυρί θέλετε
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά μαζί με το κρέας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα. Παίρνουμε τα κρεμμύδια και αφού τα καθαρίσουμε καλά, τα λιώνουμε στον τρίφτη. Αφού τα τρίψουμε στον τρίφτη ή στο μπλέντερ μας, τα βάζουμε και αυτά στο μείγμα. Βάζουμε και το γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Στη συνέχεια κόβουμε φέτες το παλιό ψωμί μας και το βρέχουμε κάτω από τη βρύση μέχρι να μπορούμε να το τρίψουμε με τα χέρια μας, μέσα στο μείγμα. Το σουρώνουμε καλά σφίγγοντας το να φύγουν όλα τα νερά και το τρίβουμε μέσα στον κιμά. Αν δεν έχουμε παλιό ψωμί, βάζουμε τη φρυγανιά.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ
Αρχίζουμε να πλάθουμε και να ζυμώνουμε καλά τη ζύμη του κιμά για περίπου πέντε λεπτά. Αν δούμε ότι η ζύμη είναι πολύ αραιή, βάζουμε λίγο περισσότερο ψωμί ή φρυγανιά.
Τέλος, παίρνουμε στη χούφτα μας μεγάλα μπαλάκια από το μείγμα και του βάζουμε μέσα ένα κομματάκι τυρί. Το διπλώνουμε καλά και είναι έτοιμο για ψήσιμο, αφού λαδώσουμε το ταψί μας. Βάζουμε ένα ποτήρι νερό και μία κουταλιά λάδι μέσα στο ταψί και έτοιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200-250 βαθμούς Κελσίου. Συνοδεύουμε με πατάτες, ρύζι ή κάποια σαλάτα της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία!