tarta-me-kotpoulo-mpesamel-almira-zimi-tartas-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχταριστή μπεσαμέλ

Φτιάξε και εσύ τη πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και τη πιο λαχταριστή μπεσαμέλ που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Μία υπέροχη συνταγή μόνο για σένα.

 

Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο

almiri-tarta-me-kotopoulo-kai-mpesamel-sintages-mageiriki-diatrofi-eisaimonadikigr

Ετοιμάσου να βυθιστείς στο γευστικό ταξίδι της πιο νόστιμης τάρτας που υπάρχει. Με λίγα υλικά και αρκετή φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις τη πιο λαχταριστή συνταγή.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να φτιάξεις και εσύ τη πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη της τάρτας:



 

  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • νερό όσο πάρει
  • Μισό κιλό αλεύρι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη γέμιση κοτόπουλου με μπεσαμέλ:

 

  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά

 

 

 

 

Διαδικασία

kotopoulo-tarta-zimi-almira-sintages-mageiriki-mpesamel-krema-galaktos-eisaimonadikigr

Για αρχή, πάμε να φτιάξουμε τη ζύμη για τη τάρτα μας. Ρίξε σε ένα μπολ το αλεύρι, μετά το βούτυρο, τους κρόκους, το αλάτι και ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου όλα τα υλικά μαζί. Άρχισε να προσθέτεις σιγά σιγά νερό, μέχρι να γίνει μία στερεή ζύμη. Θα δεις εσύ πόσο νερό θα χρειαστείς αναλόγως πόσο μαλακή ή σκληρή θες τη ζύμη.

Στη συνέχεια βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψί και άπλωσε πάνω τη ζύμη της τάρτας. Ψήσε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά και άφησε την στην άκρη, μέχρι να τελειώσουμε τη γέμιση μας.

Έπειτα, πάρε το κοτόπουλο και βάλε το να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Μόλις γίνει το κοτόπουλο, μάδησε το σε ένα πιάτο και βάλε το στην άκρη για να συνεχίσουμε με το μείγμα της γέμισης.

 

Για περισσότερες νόστιμες αλμυρές συνταγές δες εδώ

 

Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο και τσιγάρισε τα με λίγο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξε μέσα τα μανιτάρια αφού τα πλύνεις καλά, και τσιγάρισε τα όλα μαζί. Μαγείρεψε τα για περίπου 10 λεπτά και ρίξε μέσα το μαδημένο κοτόπουλο. Τέλος, ρίξε μέσα και τη κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα όλα μαζί.

Ψήσε τα μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα γάλακτος και άσε τα στην άκρη για να συνεχίσουμε με τη μπεσαμέλ μας.

Μετά, ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και αφού λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχόμενα. Έπειτα το αυγό, το μοσχοκάρυδο, τη κανέλα και όλα τα μπαχαρικά μας και ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Τέλος, βάζουμε και το κίτρινο τυρί και αναμειγνύουμε το μείγμα του κοτόπουλου με τη μπεσαμέλ.

Αφού τα ανακατέψουμε καλά, τα τοποθετούμε πάνω στη λίγο ψημένη τάρτα μας και από πάνω ρίχνουμε και άλλο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί από πάνω.

Σέρβιρε με την αγαπημένη σου δροσιστική σαλάτα (δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις νόστιμη σαλάτα με ρόδι) και καλή σου όρεξη!

 

Καλή επιτυχία! 

Post Author: Eisaimonadikigr