Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που το φτιάχνεις μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτά τα αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι θα γίνουν τα αγαπημένα σου.
Εύκολα αλμυρά μπισκότα
Ψάχνεις ένα εύκολο πιάτο που μπορείς να το φτιάξεις όπως θέλεις; Τότε αυτά τα μπισκότα είναι αυτό που ήθελες. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις και να τα μοιράζεσαι με όλη την οικογένεια. Περιέχουν ελάχιστα υλικά που έχουμε στη κουζίνα μας και φτιάχνονται πανεύκολα. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
Εμένα προσωπικά αυτή η συνταγή μου έχει λύσει τα χέρια και τη φτιάχνω όποτε έχω ώρα και όρεξη. Είναι μία δική μου αγαπημένη συνταγή, που είμαι σίγουρη ότι θα αγαπήσεις και εσύ. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για αυτά τα πεντανόστιμα μπισκοτάκια.
Τι θα χρειαστείς για περίπου 10 μπισκότα:
- 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλυτζάνι γάλα της επιλογής σου
- Σουσάμι για το στόλισμα
- Έναν αραιωμένο κρόκο αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση και παρασκευή για τα αλμυρά μπισκότα με τυρί
Η διαδικασία για αυτά τα μπισκοτάκια είναι πανεύκολη και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια. Γιατί αυτές οι στιγμές είναι αυτές που θα μείνουν για πάντα.
Για αρχή θα ανακατέψουμε σε ένα μπολάκι, το αυγό μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα. Μόλις διαλυθεί το αυγό και ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μας, αρχίζουμε να κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύουμε για λίγο. Τέλος, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και πλάθουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας. Πρόσθεσε κι άλλο αλεύρι σε περίπτωση που κολλάει. Στη συνέχεια, σκέπασε τη ζύμη με μία μεμβράνη και άφησε τη στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε πάνω σε μία επιφάνεια με τον πλάστη μας. Κόβουμε σε σχηματάκια με κουπάτ τη ζύμη και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αν δεν έχουμε κουπάτ, κόβουμε μικρά στρογγυλά σχήματα με ένα μικρό ποτήρι. Αλείφουμε το κάθε μπισκοτάκι με αυγό και ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι. Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε. Τα πιο εύκολα αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
- Εκτός από κεφαλοτύρι, μπορείς να προσθέσεις ότι τυρί σου αρέσει μέσα στα μπισκότα μας. Εγώ προτιμώ τη φέτα, τη γκούντα, το ανθότυρο, το τσένταρ αλλά και τη μοτσαρέλα ως εναλλακτικές επιλογές.
- Μπορείς να προσθέσεις περισσότερα υλικά στα μπισκοτάκια μας για να γίνουν πιο νόστιμα και ζουμερά. Προτίμησε μπέικον, γαλοπούλα, κάποιο τυρί κρέμα, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος και ότι άλλο σου αρέσει.
- Σε αυτά τα μπισκότα ταιριάζουν πολύ τα λαχανικά. Ιδανικά επιλέγω, τριμμένη ντομάτα, σκόρδο τριμμένο, κρεμμύδι φρέσκο και ξερό, μανιτάρια, πιπεριές ψιλοκομμένες και διάφορα άλλα μυρωδικά και μπαχαρικά που μπορούν να απογειώσουν τη συνταγή.
- Αποθήκευσε τα μέσα σε βάζα ή μπολ σε θερμοκρασία δωματίου ή μέσα στο ψυγείο. Διατηρούνται μέχρι και 5 μέρες φρέσκα και αφράτα.
- Αν θέλεις περισσότερα μπισκοτάκια, απλά αύξησε τη ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις παιδικά μπισκοτάκια χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι.
- Αυτά τα μπισκότα με μαρμελάδα δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει σίγουρα.
- Μπισκότα χωρίς αλεύρι με μόνο 3 υλικά για να έχεις τα πιο εύκολα μπισκοτάκια.
- Νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι για όλα τα γούστα.
- Τα πιο απλά μπισκότα με μόνο 3 υλικά που θα καταπλήξουν τους πάντες.
Μοιράσου αυτά τα υπέροχα αλμυρά μπισκότα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!