almira-keik-me-mpeikon-laxanika-cupcakes-kekakia-eisaimonadikigr

Αλμυρά κεκάκια με λαχανικά και μπέικον που θα αγαπήσουν όλοι

Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις αυτά τα πρωτοποριακά αλμυρά κεκάκια αντί για γλυκά; Ένα πιάτο που θα φτιάχνεις συνέχεια και σε πολλές περιστάσεις.

 

Αλμυρά κεκάκια που φτιάχνονται πανεύκολα

almura-kekakia-keik-cupcakes-me-mpeikon-laxanika-suntages-eisaimonadikigr

 

Μία μέρα σαν όλες τις άλλες που έστυβα το μυαλό μου για αυτή τη μοναδική συνταγή, μου ήρθε μία τρομερή ιδέα. Σκέφτηκα να κάνω διαφορετικά κεκάκια που να είναι γεμιστά με διάφορα αλλαντικά, λαχανικά αλλά κι ότι άλλο επιθυμείς ανάλογα με τα γούστα σου.

Έκανα το πείραμα μου και το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από αυτό που περίμενα. Τώρα πια αυτή η συνταγή έχει γίνει από τις πιο αγαπημένες μου μιας και είναι εύκολη, πεντανόστιμη και ιδανική για συγκεντρώσεις, πάρτι αλλά και για να τη μοιραστείς με φίλους και γνωστούς. Για πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις και εσύ αυτά τα λαχταριστά αλμυρά κεκάκια.

 

 

Υλικά για 15-20 κομμάτια: (Για τη ζύμη)



  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Και μισό κουταλάκι πιπέρι
  • Μία κούπα γάλα της επιλογής σου
  • Μία κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (υπολογίζουμε με το μάτι να γίνει ένας χυλός)

 

 

Για τη γέμιση:

  • 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Μία συσκευασία μπέικον
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά ή μεσαία καρότα
  • 3-4 μεσαία μανιτάρια ή 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε

 

 

 

 

Τρόπος παρασκευής και διαδικασία για τα αλμυρά κεκάκια

kekakia-almura-cupcakes-keik-sintages-eisaimonadikigr

Θα ξεκινήσουμε με το να φτιάξουμε τη γέμιση διότι θέλουμε να έχει κρυώσει μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Για αρχή ψιλοκόβουμε καλά το μπέικον και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε και το αφήνουμε σε ένα μπολάκι στην άκρη για πιο μετά.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε καλά τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τρίβουμε στον τρίφτη ή στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα για να πολτοποιηθούν. Στύβουμε καλά τα καρότα για να βγάλουν τα υγρά τους. Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε σε μεσαία φωτιά τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μανιτάρια μέχρι να ψηθούν λίγο και να καραμελώσουν. Βάζουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και ανακατεύουμε μαζί τη γέμιση με το μπέικον. Αποσύρουμε όλη τη γέμιση από τη φωτιά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.

 

 

Έπειτα φτιάχνουμε τη ζύμη για τα κεκάκια μας. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο αφότου το λιώσουμε και έχει κρυώσει. Ρίχνουμε το μπείκιν πάουντερ και ανακατεύουμε πάλι και τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός  (σαν ζύμη για κέικ πρέπει να είναι η μορφή του). Αν χρειαστεί πρόσθεσε ή αφαίρεσε αλεύρι ανάλογα με τη σύσταση που θέλεις.

Ανακατεύουμε τις 2 γεμίσεις μαζί και προσθέτουμε και το τυρί. Χωρίζουμε τη γέμιση σε μικρές θήκες για κεκάκια ή cupcakes μέχρι τη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να φουσκώσουν. Βεβαίως και μπορείτε να βάλετε κι άλλο τυρί πάνω από τα κεκάκια πριν τα ψήσετε. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα δοκιμάσουμε. Τα πιο νόστιμα αλμυρά κεκάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με όσους αγαπάς.

 

 

Extra tips:

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου!

Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr