axladia-komposta-spitiki-eukoli-sintagi-gluka-kompostes-frouta-eisaimonadikigr

Η πιο εύκολη συνταγή για αχλάδια κομπόστα που ταιριάζουν παντού

Μία πολύ εύκολη συνταγή για αχλάδια κομπόστα που θα γλείφεις τα δάχτυλα σου. Ένα λαχταριστό, καλοκαιρινό γλυκάκι για όλες τις ώρες.

 

Συνταγή για αχλάδια κομπόστα

komposta-spitiki-me-axladia-kompostes-frouta-glika-eisaimonadikigr

 

Ανέκαθεν μου άρεσαν οι διάφορες φρουτένιες κομπόστες και πάντα ήθελα να τις τρώω με διάφορους συνδυασμούς. Είτε σκέτες, είτε μέσα σε γιαούρτι, είτε πάνω σε κάποιο γλυκάκι κλπ. Η δροσιά και η νοστιμιά μιας κομπόστας δεν περιγράφονται στα μάτια μου και μία μέρα αποφάσισα ότι θέλω να φτιάξω τη δική μου σπιτική κομπόστα.

Αυτές οι κομπόστες που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν πολλά συντηρητικά και ζάχαρη που δεν κάνουν καλό στην υγεία μας. Πάντα ψάχνω μία πιο υγιεινή εκδοχή και μετά από ψάξιμο τη βρήκα! Αυτή η εύκολη συνταγή για αχλάδια κομπόστα είναι από τις αγαπημένες μου και ήρθε η ώρα να γίνει και δική σου. Πάμε να τη φτιάξουμε!

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • 7-8 αχλάδια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια κρασί κόκκινο γλυκό
  • 2-3 μικρά γαρυφαλλάκια

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τα αχλάδια κομπόστα

axladia-komposta-glika-frouta-sintages-kompostes-eisaimonadikigr

 

Είμαι σίγουρη ότι αν σου αρέσουν οι κομπόστες, αυτή η κομπόστα θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου. Εκτός από πολύ εύκολη, είναι και πολύ νόστιμη και τα αχλάδια λιώνουν στο στόμα. Τα βήματα για να τη φτιάξεις είναι πολύ απλά και γρήγορα.

Ξεκινάμε με το να καθαρίσουμε καλά τα αχλάδια και να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε σε ότι κομμάτια θέλουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

 

 

Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με το κρασί, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και τα γαρυφαλλάκια. Με το που πάρει το μείγμα μία βράση και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια που έχουμε ετοιμάσει και τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αν δεις ότι το κρασί εξατμίζεται, πρόσθεσε λίγο νερό μέχρι να βράσει καλά το μείγμα.

Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, βγάλε τα αχλάδια από τη κατσαρόλα και άφησε το σιρόπι μόνο του να δέσει. Όταν δέσει το σιρόπι, περίχυσε το πάνω στα αχλάδια και άφησε τα να κρυώσουν λίγο. Με το που κρυώσουν, βάλε τα στο ψυγείο και μόλις παγώσουν καλά μπορείς να τα γευτείς. Τα πιο νόστιμα αχλάδια κομπόστα είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με όποιον θέλεις.

 

 

 

Extra tips:

  • Οι κομπόστες είναι γενικά από τα γλυκά που μπορείς να τα συνδυάσεις με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα να τα συνοδεύσεις με παγωτό, γιαούρτι, να τα διακοσμήσεις πάνω σε κάποιο δροσερό γλυκό ή κέικ ή ακόμα και να τα φας σκέτα. Είναι ήδη πεντανόστιμα.
  • Εκτός από τη συγκεκριμένη κομπόστα, μπορείς να φτιάξεις κι άλλα φρούτα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κάποιες κομπόστες που μου αρέσουν ιδιαίτερα είναι η κομπόστα μήλο ή ξινόμηλο, η κομπόστα ροδάκινο, πορτοκάλι, νεκταρίνι αλλά και σταφύλι. Ωστόσο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι φρούτα θέλεις και προτιμάς.
  • Αν θέλεις πιο γλυκιά τη κομπόστα σου, πρόσθεσε περισσότερη ζάχαρή ή μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό που σου αρέσει.
  • Μία ωραία ιδέα, είναι να προσθέσεις κάποιο ξηρό καρπό της επιλογής σου μέσα στη κομπόστα. Σπάσε σε μικρά κομματάκια τον ξηρό καρπό που έχεις επιλέξει και βάλε τον στη κομπόστα πριν τη βάλεις στο ψυγείο.
  • Η κομπόστα μας διατηρείται στο ψυγείο για 2-7 μέρες, αλλά συνήθως καταναλώνεται πολύ πιο γρήγορα.
  • Διατήρησε τη κομπόστα σε κάποιο γυάλινο βάζο ή σε κάποιο μπολ μέσα στο ψυγείο.
  • Για περισσότερη κομπόστα με αχλάδια, αύξησε τη ποσότητα των αχλαδιών και του σιροπιού που θα φτιάξεις.
  • Κάποια μπαχαρικά που ταιριάζουν με τη συγκεκριμένη κομπόστα είναι η κανέλα, η βανίλια σε σκόνη, η αρμπαρόριζα αλλά και το ξύσμα από πορτοκάλι. Επίσης, αν δεν σου αρέσει το γαρυφαλλάκι δεν χρειάζεται να το προσθέσεις μέσα στο μείγμα.

 

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη συνταγή για αχλάδια κομπόστα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr